Presentació del llibre 'Pensaments d'un peix que camina' de Xavier Trobat Escanellas

A les set de la tarda a l'Espai Piscina, l'espai expositiu de l'escola, tindrà lloc una presentació oberta al públic en general on l'autor ensenyarà el seu darrer treball: un llibre de haikus il·lustrats.

Aquest llibre sorgeix a partir d'un projecte a la Bretanya francesa "correspondències ciutadanes" on va col·laborar amb un grup d'artistes i immigrants.
  •     Presentació per als alumnes a les 11 h.
  •     Presentació oberta al públic a les 19 h.

En Xavier és arquitecte de professió i també és el fill de la Margalida Escanellas, professora d'història de l'art a l'escola fins l'any 2014. 

Aquest llibre sorgeix a partir d'un projecte a la Bretanya francesa "correspondències ciutadanes" on va col·laborar amb un grup d'artistes i immigrants.

Al llarg de 3 anys i ja vivint a Mallorca, en Xavier va produir aquest versos i dibuixos. Una expressió plàstica on empra tot tipus de tècniques plàstiques i uns haikus imperfectes (com diu ell) que neixen d'aplicar el mètode crític-paranoic a tot tipus de sensacions. Emocions discretes, en paraules de Xavier Trobat.

Aquest és el seu tercer treball artístic en solitari. Fa dos anys va exposar el seu treball a l'EADT sota el títol 'Ciutats imaginàries', on mostrava la ciutat com a xarxa de recorreguts dels seus habitants, que coincideixen, conscient o inconscientment, i tenen punts de trobada, vivències, actituds i relacions en comú dins la ciutat. La ciutat com allò que es trepitja, la resta és el buit, de moment.

Un altre treball seu va exposar-lo a la sala kesse sota el títol 'Ciutat del fum' en el marc de la iniciativa Micro-cicles.