Masdenverge presenta la seva guia més completa

Elaborada per Laura Tomàs i Susana Sánchez i editada per la Diputació de Tarragona, dins de la col·lecció Els llibres de la Medusa

26/06/2015
Cultura
Masdenverge
Premsa

Masdenverge ja té la seva guia, la més completa de les publicacions que s'han editat fins ara del municipi.  La Guia de Masdenverge, elaborada per la historiadora Laura Tomàs Valldepérez i la biòloga Susana Sánchez Tena, totes dues filles del poble, s'ha presentat recentment en un acte públic al Centre Masdenverge Actiu. L'acte ha aplegat nombroses persones que no s'han volgut perdre aquesta fita històrica. A banda de l'alcalde de la localitat, Álvaro Gisbert, hi han assistit el diputat de la Diputació Joan Josep Malràs i la responsable de l'àrea de Cultura del mateix ens, el qual ha editat el llibre dins la col·lecció Els llibres de la Medusa.

El llibre repassa els principals aspectes que configuren el municipi, des del paisatge natural fins a les seves  dades econòmiques i demogràfiques, els fets històrics troncals, la cultura popular, la gastronomia, la vida associativa o els equipaments socials. "I, sobretot, el Masdenverge de la gent, de tots aquells veïns i veïnes que, al llarg del temps han forjat la identitat pròpia i singular del nostre poble", recalquen les seves dues autores.

De la seva part, el president de la Diputació, destaca en el pròleg del llibre que aquest "ens forneix de coneixements, d'elements essencials per estimar i fer que els altres s'atansin a Masdenverge amb respecte i estima". La Guia de Masdenverge, de 200 pàgines, està dividit en cinc grans blocs temàtics i inclou gràfics i nombroses fotografies històriques i actuals.

Galeria d'imatges
  • L'alcalde, durant la presentació
  • Intervenció del diputat Malràs
  • Les autores van ser a la presentació