La Diputació presenta les seves novetats editorials i organitza nombrosos actes als seus centres d'ensenyament per celebrar Sant Jordi

La institució ha convidat els ajuntaments a vendre els seus llibres de temàtica local a l'estand que instal·larà a la Rambla Nova de Tarragona, el dia 23

15/04/2016
Cultura
Tarragona
Comunicació
Algunes de les novetats literàries de la Diputació
Algunes de les novetats literàries de la Diputació

La Diputació de Tarragona celebra aquest Sant Jordi amb diferents concerts oberts al públic en general i altres previs a la Diada, i amb l'exposició, el mateix dia de la festivitat, de les darreres novetats editorials publicades per la institució. Aquestes es podran adquirir a l'estand que la Diputació habilitarà a la Rambla Nova de Tarragona, on també hi seran presents llibres de temàtica local editats per diferents municipis, després que, un any més, la institució supramunicipal els ha convidat a participar-hi.

Els actes culturals i festius es duran a terme a la pràctica totalitat dels centres d'ensenyament artístic, musical i d'educació especial, a Tarragona, Reus i Tortosa. Hi haurà concerts de música clàssica i tradicional, aparadorisme, parades amb publicacions i punts de llibre, o recitals.

Pel que fa a les novetats editorials de la Diputació, dos dels llibres pertanyen a la col·lecció d'art Tamarit sobre autors de la demarcació: Magda Folch. La mirada impressionista, de Josep M. Rosselló i Carme Puyol, i Jordi Vallès. Des del cercle vermell, de Francesc Miralles. Altres volums també són de temàtica artística: Subirachs. Crònica d'una presència: Tarragona, Poblet, el Vendrell, el catàleg de l'exposició que el Museu d'Art Modern de la Diputació va realitzar amb el mateix nom, i el llibre Art, educació i comunitat. Projectes artístics i intervenció en contextos socials, coordinat per Albert Macaya, Rosa M. Ricomà i Marisa Suárez. Les altres novetats són Seguint la petja dels ibers. Una panoràmica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, de Margarida Genera i Monells, i la Guia de Masdenverge, de Laura Tomàs Valldepérez i Susana Sánchez Tena.

A banda d'editar publicacions pròpies, la Diputació de Tarragona també dóna suport econòmic i institucional a la producció editorial. Així succeeix amb diferents llibres de temàtica local sorgits al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i que es presenten en aquestes dates prèvies de Sant Jordi. En són una mostra els volums dedicats a Roquetes i a Tortosa, pertanyents a la col·lecció de guies "A espaiet", que s'han presentat recentment en un acte amb la participació de representants dels respectius municipis i de Joan Josep Malràs, diputat de la Diputació de Tarragona.

Actes als centres d'ensenyament de la Diputació

Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona: Alumnes d'Arts aplicades al mur participaran en un concurs d’escultures efímeres confeccionades amb llibres, durant la diada de Sant Jordi a Vila-seca.

Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona: Celebrarà el concert de cant i piano A l’entorn de Wagner, a càrrec d’Alba Rosa Forasté, soprano, i Jordi Soler, piano (22 d'abril, 19:00 h, sala Xavier Gols). El mateix dia, hi haurà un concert de guitarra a càrrec del germans Elena i Hendrick Martín (22 d'abril, 19:30 h, sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona). Finalment, el centre participarà a la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Pública de Tarragona, amb Mahler Trio, format per Andrea Viedma, flauta; Víctor Marrugat, violoncel, i Sergi Planas, violí. (22 d'abril, 22:30 h, Biblioteca Pública).

Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael de la Diputació a Tarragona: Alumnat d'ESO adaptada i de Plans d'Iniciació Professional visitaran la Biblioteca Pública de Tarragona (20 d'abril, matí); el dia següent, hi haurà una lectura de contes a la sala d'actes de l'edifici d'Infantil i Primària adaptada (21 d'abril, 11:30 h), i la inauguració de la nova biblioteca de l'escola, que s'ha traslladat i modernitzat (21 d'abril, 15:00 h). La vigília de Sant Jordi, hi haurà sessió de conta-contes (22 d'abril, 9:30 h a 12:30 h) i una representació teatral de la llegenda de Sant Jordi, a càrrecs d'alumnat i professorat (22 d'abril, 15:00 h). Passada la diada hi haurà més actes: un taller d'interpretació poètica a CaixaFòrum de Tarragona (25 d'abril, matí) i la cloenda del taller d'Interpretació Poètica, en l'acte de la Festa de la Poesia (3 de maig). Durant la diada de Sant Jordi i els dies previs, el centre col·labora amb la fundació Save the Children amb l'elaboració de punts de llibre solidaris.

Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus: Com ja ha fet en els darrers anys, el centre col·labora amb diferents llibreries i altres establiments de Reus i de Tarragona per tal de decorar-ne els aparadors amb motius de Sant Jordi. També és guarniran els aparadors de l'Escola, al carrer del Vent de Reus.

Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus: Durà a terme un concert de Sant Jordi amb piano, a l'Auditori Higini Anglès del centre, en el marc de les Jornades Musicals (20 d'abril, 16:30 h alumnes de grau professional;17:30 h alumnes d'Escola). Posteriorment, els alumnes d'aprenentatge bàsic oferiran una mostra del que han treballat a les classes (18:30 h Bàsic I, i 19:30 h, Bàsic II).

Col·legi Públic d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus: El pati del centre acollirà paradetes de llibres i tallers de manualitats i d'endevinalles, dijous 21 al matí. A la tarda, hi haurà música tradicional i danses en rotllana, i una sessió de fotos en un decorat amb personatges de la llegenda de Sant Jordi.

Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa: S'hi celebrarà un concert de veu, clarinet i piano, dins del cicle de La primavera musical que realitza el centre (22 d'abril, 20:00 h, sala d'actes del centre).

Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Jordi de la Diputació a Tortosa: El centre ubicat a la població de Jesús, acollirà l'actuació del Pallasso Moniatto a la sala d’actes del col.legi, a càrrec de l’ AMPA (22 d'abril, 15:30 h). Dins dels actes relacionats amb Sant Jordi, també visitarà una llibreria per comprar-hi volums per ampliar la biblioteca del col·legi (25 d'abril, 10:30 h) i celebrarà un partit de futbol, un dinar de germanor, una lectura de poemes i jocs tradicionals (25 d'abril, a partir de les 10:30 h). El passat 14 d'abril, el centre ja va acollir l'actuació de tres conta contes de la biblioteca marcel·lí Domingo de Tortosa, i la lectura de textos narratius premiats a Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre.

Etiqueta: 
Sant Jordi
Galeria d'imatges