L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa convidarà el públic de la Fira d’Artesania de la fusta i el moble de la Sénia a crear peces amb ceràmica

Amb l'activitat "Cuita de fang amb la tècnica de Raku", dissabte 22 d'octubre

18/10/2016
Formació
La Sénia
Comunicació

L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa participarà aquest cap de setmana a la Fira d'Artesania de la fusta i el moble 2016, que se celebrarà a la Sénia. I ho farà a través l'activitat Cuita de fang amb la tècnica de Raku, organitzada pel Taller de Ceràmica del centre d'educació artística de la Diputació, i que tindrà lloc dissabte 22 d'octubre.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, oberta a tot el públic, és fer palesa la connexió entre moble i ceràmica, atès que hi ha algunes parts del moble, com per exemple poms, potes, agafadors, que es poden crear a partir de peces ceràmiques. Jugant amb la matèria, la forma i el disseny, es pot transformar el disseny del mobiliari impulsant-ne la transformació.

El taller Cuita de fang amb la tècnica de Raku convida el públic a participar de forma directa en la darrera fase de la creació d’una peça amb la tècnica del Rakú, o ceràmica fumada. La persona triarà un pom, agafador, planxa per folrar una pota de moble o bé un bol. L’acció que durà a terme serà esmaltar-lo, introduir-lo al forn, coure’l, treure’l del forn, fumejar-lo i netejar-lo. Aquesta peça se la podrà endur com a obsequi. El taller està conduït i supervisat pel professor de ceràmica amb el suport d’alumnes del taller.

Per dur a terme aquesta experiència s’han realitzat i biscuitat (cuit) a 950 ºC, al Taller de Ceràmica, 40 poms (fets al torn) per a calaixos, 80 planxes rodones i quadrades i 80 planxes rectangulars de diferents mides per ser agafadors, 30 planxes trapezoïdals per trencadís per folrar calaixos i 65 bols (fets al torn). S’han preparat 6 kilograms d’esmalt de 4 colors diferents. S’han realitzat 3 cuites per calcular el temps de cocció de tots aquests materials i poder mostrar objectes acabats al públic de la fira objectes acabats. També s’ha hagut de preveure material d’infraestructura aportat tant per l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa com per l’Ajuntament de La Sénia.

Així, el 22 d'octubre, de les 10 del matí fins les 13 h i de les 16 a les 19 h es realitzaran cuites de Rakú cada hora. En total 8 cuites. Es preveu que hi puguin participar més de 100 persones.

Galeria d'imatges