La Diputació de Tarragona, present a l'homenatge institucional a les víctimes dels Fets de la Fatarella

Representants del govern català, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de la Fatarella i altres entitats reten homenatge als pagesos assassinats al municipi l'any 1937

30/01/2017
Diputació
La Fatarella
Comunicació

La Fatarella va acollir dissabte l’acte d'homenatge als pagesos assassinats al municipi l’any 1937, amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i d'una àmplia representació institucional presidida pel conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva. Aquest any es commemora el 80è aniversari d'aquests tràgics fets que van tenir lloc durant la Guerra Civil. 

L’acte va iniciar-se a la capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia amb la presència, entre d'altres representants d'institucions i administracions, de l’alcalde del municipi, Francisco Blanch; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; i la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme García. Després de les intervencions de les diferents autoritats, l'homenatge va continuar al Parc Mirador de la Terra Alta on es va inaugurar monument en record de les víctimes i es va fer una ofrena floral.

Es coneix com a Fets de la Fatarella l’enfrontament que es va produir el 25 de gener de 1937, en plena Guerra Civil, entre els pagesos del poble i membres de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI) que pretenien col•lectivitzar les seves terres. L'acte va voler retre homenatge a les 36 persones que van ser assassinades.

Etiqueta: 
Presidència
Galeria d'imatges