La Reserva Natural de Sebes conserva i millora els seus hàbitats i espècies amb la col·laboració de la Diputació

L'Ajuntament de Flix ha rebut una aportació de 25.000 euros de l'ens supramunicipal destinada a la protecció d'aquest espai

31/01/2017
Diputació
Tarragona
Comunicació
La Reserva Natural Riberes de l’Ebre inclou l'espai de Sebes i el meandre de Flix. FOTO: Grup Natura Freixe
La Reserva Natural Riberes de l’Ebre inclou l'espai de Sebes i el meandre de Flix. FOTO: Grup Natura Freixe

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Flix han rubricat la col·laboració que mantenen per la realització d’actuacions de conservació i gestió de la Reserva Natural Riberes de l’Ebre, que inclou l'espai de Sebes i el meandre de Flix. El conveni que regula l'aportació corresponent a l'any 2016 ha estat signat pel president de la Diputació, Josep Poblet, i l'alcalde de Flix, Marc Mur. 

Actuacions de conservació i millora d’hàbitats i espècies 

Les intervencions a la reserva natural que es duen a terme a través d'aquesta col·laboració permeten treballar en la reintroducció de la cigonya blanca a les Terres de l’Ebre, així com el seguiment de diverses espècies: la fauna piscícola a llacunes i canals de Sebes, la població de llúdriga, aus, i amfibis i rèptils d’especial protecció. A més, es realitzen activitats relatives a la pastura amb cavalls de la Camarga i conservació d’hàbitats prioritaris.

Amb l'objectiu de continuar amb aquestes actuacions, l'any 2016 es va acordar concedir una aportació de 25.000 euros regulada en el conveni signat ara entre la Diputació i l'ajuntament flixenc. 

La Reserva Natural Riberes de l’Ebre inclou l’espai de Sebes i el meandre de Flix i constitueix un dels ecosistemes fluvials de més rellevància de Catalunya, amb una important riquesa de flora i fauna. L’any 1992 va ser inclosa per la Generalitat de Catalunya, dins el Pla d’Espais d’Interès Natural, amb una superfície de 105,63 hectàrees, i l’any 1995 va ser declarada Reserva Natural de Fauna Salvatge, amb una superfície total de 163 ha. Posteriorment va ser inclosa a la Xarxa Natura 2000 sota el nom “Riberes i Illes de l’Ebre” i amb una superfície total de 253 ha.

L’any 1996 el Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya va encomanar la gestió d’aquest espai natural a l’Ajuntament de Flix. Des d’aleshores, el Grup de Natura Freixe (GNF) té l'encàrrec de gestionar els equipaments de la reserva. La Diputació de Tarragona col·labora en la realització d'actuacions per a la preservació de la salut i la natura, conscient de la importància ecològica i estratègica d’aquest espai.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges