El Gegantó de Sant Rafael apadrina la Frida, primera geganta inclusiva de la ciutat de Tarragona

La nova geganta tarragonina està adaptada per facilitar que pugui ser portada per persones en cadira de rodes, sordes o cegues.

10/09/2018
Cultura
Tarragona

Aquest cap de setmana el nostre gegant Sant Rafael ha estat el padrí, juntament amb el gegant Martí de Premià de Dalt, de la Frida, la nova geganta de Tarragona, una geganta inclusiva que permet que tothom pugui ser-ne portador. La Frida, creada a semblança de la mundialment coneguda pintora mexicana Frida Kahlo, és una geganta de 3,10 metres d'alçada, vestida a l'estil tradicional mexicà i acompanyada pel mico enfilat a la seva espatlla.

L’acte de bateig de la geganta Frida, en el que ha estat present l'equip directiu de l'Escola d'Educació Especial Sant Rafael, acompanyant el Gegantó, ha estat conduït per Agustí Farré, dinamitzador de la geganta Frida, i hi han participat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el director del Complex Industrial Dow Tarragona, Jaume Sariol, l’escultora Dolors Sans i la modista Rosa Casculleras i Romà Solé, inspirador de la idea i cofundador de la penya festiva ‘Festa per a Tothom’.

En acabar l'acte de bateig els 3 gegants han fet una ballada conjunta pel pati Sant Jaume, davant de tots els assitents emocionats per aquesta nova geganta.

Galeria d'imatges