Trio Pedrell estrena a l'Auditori Diputació el disc 'Arrels', un homenatge a Robert Gerhard i Felip Pedrell

Per aquest projecte, la formació ha recuperat partitures dels dos compositors amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

07/11/2018
Cultura
Tarragona
Comunicació
Moment del concert de Trio Pedrell
Moment del concert de Trio Pedrell

L'Auditori Diputació ha acollit aquest dimarts al vespre l'estrena del primer disc de Trio Pedrell. Arrels és un homenatge al compositor tortosí Felip Pedrell i al seu deixeble, el músic vallenc, Robert Gerhard. Per dur a terme aquest projecte, la formació musical i FICTA edicions i produccions han realitzat la recuperació integral d'algunes partitures manuscrites, reinterpretant-les i enregistrant-les per primer cop amb el suport de la Diputació de Tarragona.

En aquest projecte s'ha recuperat integralment el primer trio de Gerhard, una peça inèdita des de la seva estrena l'any 1918 al Palau de la Música Catalana i conservada a l'Arxiu Robert Gerhard de l'Institut d'Estudis Vallencs. L'àlbum Arrels també inclou el segon trio de Gerhard i els dos Nocturns-trio de Felip Pedrell.

Trio Pedrell està format per tres músics catalans que duen el nom del compositor tortosí amb l'objectiu de recuperar en la memòria col·lectiva la figura d'aquest músic. Felip Pedrell va ser un dels pares de la música nacionalista espanyola que va exercir una gran influència en altres músics com Enric Granados, Isaac Albéniz, Manuel de Falla o Robert Gherard, entre d'altres.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges