El president de la Diputació, Josep Poblet, visita la Cooperativa de l'Aldea

Josep Poblet s’ha compromès a noves ajudes extraordinàries, després de conèixer la situació actual i les perspectives de futur de l’entitat

08/11/2012
El president de la Diputació, Josep Poblet, visita la Cooperativa de l'Aldea
El president de la Diputació, Josep Poblet, visita la Cooperativa de l'Aldea

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha visitat aquest migdia la Cooperativa de l’Aldea, motivat per la invitació de la seva presidenta, Montse Llosa, i de la junta directiva d’aquesta entitat. Poblet ha estat acompanyat per l’alcalde de l’Aldea, Daniel Andreu; per membres de la corporació municipal; pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; pel vicepresident territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, i pel director territorial d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal.

Durant la visita, Poblet ha conegut de prop la situació actual d’aquesta entitat i les perspectives de futur que té, alhora que li han donat detalls de l’origen del problema, que es va iniciar ara fa un any. Precisament en aquell moment, durant el mes de desembre de 2011, amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans més afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa, la institució supramunicipal va oferir ajut econòmic i col·laboració, tot esperant que la situació es resolgués el més aviat possible.

Aquesta col·laboració extraordinària de la Diputació de Tarragona va ser una iniciativa del president, a la qual es van sumar l’Ajuntament de l’Aldea i la delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. L’ajut, que es va vehicular a través de l’Ajuntament de l’Aldea, ha permès garantir la cobertura de les necessitats més urgents dels afectats, fins que no es resolgui la situació.

Tal com ha fet palès Josep Poblet durant la visita, la Diputació respon a la premissa de proximitat al territori i a les persones, motiu pel qual “contribuirà en tot allò que sigui necessari amb la Cooperativa de l’Aldea”. En aquest sentit, Poblet s’ha compromès a noves ajudes extraordinàries encaminades a assegurar i garantir la viabilitat de l’entitat. Els compromisos adquirits van referència a ajudes directes a l’activitat promocional de la junta rectora cap a nous mercats i l’impuls de la millora d’algunes infraestructures que cal renovar. L’ajut previst total podria sobrepassar els 42.000 euros.

La presidenta de la Cooperativa, Montse Llosa, que va prendre possessió del càrrec fa 3 mesos, ha agraït la predisposició de la Diputació de Tarragona i del seu president i ha afirmat que està convençuda que en el futur podran recuperar els antics socis. Amb aquest objectiu estant treballant en l’obertura de noves vies de negoci amb empreses, posant èmfasi en l’impuls a la comercialització a l’exterior; de fet, a dia d’avui ja han sortit 4 camions de la Cooperativa cap a l’estranger amb productes com la carxofa, el bròquil, l’enciam, l’escarola, el julivert i el fonoll.

A més, ha manifestat que s’està elaborant un pla de viabilitat que quan estigui acabat es presentarà als socis, destacant que “els socis cooperativistes han de tenir una justa retribució pel que fan” i que “si els resultats són bons, tirarem endavant”. A més, ha afirmat que la Cooperativa de l’Aldea és un referent pels pagesos del territori, ja que és l’única que existeix entre Benicarló i Cambrils.

Finalment, Josep Poblet ha remarcat la importància de tornar a mantenir una reunió d’aquí uns mesos per comprovar l’evolució de totes aquestes iniciatives, i ha encoratjat la nova junta “a generar un marc de confiança i estabilitat perquè la situació pugui tornar a la normalitat”.

Galeria d'imatges