La Diputació acull la presentació de la representant tarragonina d'Aldees Infantils SOS al Parlament de Catalunya

Luz María Yañez, del CEIP Els Til·lers de la Masó (Tarragona), llegirà el seu text al Parlament de Catalunya el proper 15 de juny.

01/06/2012
La Diputació acull la presentació de la representant tarragonina d'Aldees Infantils SOS al Parlament de Catalunya
La Diputació acull la presentació de la representant tarragonina d'Aldees Infantils SOS al Parlament de Catalunya

El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, i el vicepresident d’Aldees Infantils SOS a Catalunya, Joan Pinilla, han presentat avui a la seu de la institució intercomarcal la representant escolar de les comarques de Tarragona que intervindrà al Parlament de Catalunya el proper 15 de juny en una sessió extraordinària en la qual prendran la paraula escolars de tot el país. Es tracta de l’acte de cloenda del XIV Projecte Educatiu en Valors de l’entitat d’Aldees Infantils SOS.

L’alumna Luz María Yañez (11 anys) del CEIP Els Til·lers de la Masó (Tarragona), de la Zona Escolar Rural Francolí, ha estat seleccionada, primer per la seva escola i, després, per un equip de pedagogs d’Aldees Infantils SOS, per a llegir la seva ponència al Ple extraordinari del Parlament de Catalunya davant de representants de diferents centres escolars. Les paraules que els nens i nenes hi expressaran es recolliran al Diari de Sessions de la Cambra.
Yañez ha escrit un text on recull les reflexions i conclusions extretes a classe sobre el valor de “la paciència”, i un relat que, sota el títol “Iguals però diferents”, incideix en aquest valor “tan important per la convivència en tots els àmbits socials”.

Diputats per un dia

L’acte que se celebrarà el proper 15 de juny és la cloenda del XIV Projecte Educatiu en Valors de l’entitat d’Aldees Infantils SOS, i estarà presidit per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya. Al llarg de tots els anys que s’ha dut a terme aquest programa, hi han participat milers de nens i nenes de totes les comarques de Catalunya.

El Projecte Educatiu en Valors té l'objectiu de conscienciar els escolars sobre els valors humans i socials que desenvoluparan en la vida adulta. En aquesta ocasió, Aldees Infantils SOS ha convidat l’alumnat ha reflexionar sobre els valors de la “paciència”, “saber escoltar” i la “sostenibilitat”, a través de diverses activitats d’introspecció, de relació i de participació per realitzar dins i fora de les aules. Enguany, a Catalunya, han participat d’aquesta iniciativa un total de 2.111 centres de primària, dels quals 266 corresponen a les comarques tarragonines.

Després de felicitar Luz María i el centre d’ensenyament que representa, el vicepresident primer de la institució intercomarcal, Albert Vallvé, ha destacat la importància d’aquest projecte impulsat per Aldees Infantils SOS, una iniciativa “que dóna veu als nostres alumnes sobre temes que ens afecten a tots”. Al seu torn, el vicepresident d’Aldees Infantils a Catalunya, Joan Pinilla ha agraït a la Diputació “el suport que ens ha brindat any rere any”.

Aldees Infantils SOS

Aldees Infantils SOS és una organització internacional d’ajuda a la infància que centra la seva tasca en el desenvolupament dels nens fins que esdevenen persones autosuficients i integrades a la societat. Aquesta entitat ofereix a nens i joves que provenen de famílies desestructurades, o en situació de desemparament, una família i una llar estable, defensant els seus drets i educant-los vers la tolerància, la solidaritat i el respecte, a fi que assoleixin una vida autònoma. Fundada l’any 1949 a Imst (Àustria) Aldees Infantils SOS és present a 133 països i, actualment, proporciona atenció a més de 450.000 nens i joves. Avui dia, a Catalunya, hi ha 10.000 nens i nenes en situació de desemparament.

Galeria d'imatges