Vespres d'Arnadí. Marta Infante, mezzosoprano. Dani Espasa, director

VESPRES D'ARNADÍ és una orquestra barroca creada l'any 2005 per Dani Espasa i Pere Saragossa per oferir versions plenes d'emoció, frescor i espontaneïtat, utilitzant instruments i criteris històrics. El seu nom recorda els concerts que al segle XVIII, eren habitualment oferts als VESPRES com a postres dels sopars distingits de nobles i burgesos. Carabassa, sucre i ametlles són els ingredients de l’ARNADÍ, un dels postres més antics del País Valencià.

Els músics de Vespres d'Arnadí, a la vegada són col·laboradors de grups com Les Talents Lyriques, Accademia Bizantina, Friburg Barockorkester, Europa Galante o Ensemble Matheus.

El conjunt ha actuat en importants sales i festivals d’Europa com ho són els de Halle, Praga, Olomouc, Madeira, Sevilla, Santander, Santiago de Compostela, Lugo, Madrid, Peralada, Torroella de Montgrí i Barcelona.  Des del 2016, entre juny i juliol, ofereixen el Festival Vespres d'Arnadí a l'església de Sant Felip Neri de Barcelona amb una gran èxit de públic i ressò a la premsa catalana.

Alguns dels seus discs són "Pièces de Simphonie" de Charles Desmazures, “Missa en Re Major” de Josep Mir i Llussà i “Anna Maria Strada” de Händel, discs que han aconseguit elogis de la crítica especialitzada.

Des de 2012 Vespres d’Arnadí rep ajudes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC) com a formació estable i des del 2015 com a orquestra barroca prioritària de Catalunya, així com també rep ajudes de l'Institut Ramon Llull en les seues actuacions fora de Catalunya.

 

PROGRAMA

DIVINITATIS: de Vivaldi a Bach

Primera Part

 

G. F. HANDEL

Concert per a orgue en Sol menor HWV 291

Adagio-Allegro-Adagio-Gavotte

 

J. S. BACH 

Cantata BWV 170

1 Aria: Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust

2.Recitatiu: Die Welt, das Sündenhaus

3.Aria: Wie jammern mich doch die verkehrten Herzen

4.Recitatiu: Wer sollte sich demnach wohl hier zu leben wünschen

5.Aria: Mir ekelt mehr zu leben

 

Segona Part

 

ALESSANDRO MARCELLO

Concert per a oboè en Re menor S.Z799

Andante e spiccato-Adagio-Presto

 

ANTONIO VIVALDI 

Nisi Dominus RV 608

I. Nisi dominus

II. Vanum est vobis

III. Surgite

IV. Cum dederit

V. Sicut saggitae

VI. Beatus vir

VII. Gloria Patri

VIII. Sicut erat in principio

IX. Amen

Marta Infante, mezzosprano

VESPRES D'ARNADÍ, orquestra barroca

Pere Saragossa, oboè

Alba Roca i Maria Roca, violins

Natan Paruzel, viola

Oleguer Aymamí, violoncel

Mario Lisarde, contrabaix

 

Dani Espasa, orgue i direcció

Marta Infante, mezzosoprano

A la seva Lleida natal realitzà estudis de piano, viola i cant, per després cursar estudis superiors de cant en l'Acadèmia d'Arts de la Universitat d'Ostrava.

Ha cantat amb importants orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Comunidad de Madrid, Nacional de España, Filarmónica de Málaga,  Sinfónica de Bilbao,  amb directors com Jordi Casas, J. Ramón Encinar,  L. Botstein, Kynan Jonhs, Miguel Ángel Gómez Martínez, Maximino Zumalave, Edmon Colomer, Kees Bakels, Robert Howarth, Carlos Kalmar, Victor Pablo Pérez.

En l'àmbit de la música antiga ha cantat en festivals com la Bienale de Venècia, The Bijloke, Festival Baroque de Sablé, Janackuv Maj, Oslo International Church Music Festival, Festival International de Musiques Sacrées de Fribourg, Primavera de Praga, Festival de Torroella de Montgrí,  Festival de Música Antiga de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Palau de València, Via Stellae, Musika-Música de Bilbao, FEMAS i d'altres d'Àsia i Amèrica. 

Ha col·laborat amb els grups historicistes més rellevants del nostre país, així com amb Collegium 1704, Anthonello, Dresden Barockorchestra, The Barrocade Israel Ensemble, Ars Longa i amb els directors Vaclav Luks, Enrico Onoffri, Giovanni Antonini, F.M. Sardelli, Paul Goodwin, Ottavio Dantone, Richard Egarr i Rinaldo Alesandrini.

Ha gravat per a Mezzo, Cesky Rozhlas, RTVE, Catalunya Música i els segells Alpha, Glossa, Enchiriadis, Anima e corpo, Verso, EMEC i CDM.

 

 

Dani Espasa, orgue i direcció

Nascut a la Canonja, va estudiar piano als Conservatoris de Tarragona i Barcelona, i arquitectura a l'UPC de Barcelona. Ha treballat com a compositor, pianista i director musical de teatre, dansa i televisió (TV3 i TVE). A més de ser productor i compositor de diversos discs de Lídia Pujol, també és director musical, pianista i acordionista de la cantant Maria del Mar Bonet. Ha dirigit l'ensemble de música contemporània Bcn216, i ha estrenat i enregistrat peces per a piano del compositor Joan Albert Amargós i Enric Granados. Des del 2003 és pianista i clavecinista col·laborador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb qui ha enregistrat com a solista pels segells Naxos, Harmonia Mundi i BIS Records.
Després de completar els estudis de clave i baix continu amb Béatrice Martin a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), cursos amb Pierre Hantaï i Olivier Beaumont, i estudis de música de cambra amb J. Savall, P. Memelsdorff, J.-P. Canihac i M. Kraemer, inicia una intensa activitat en grups de música barroca, renaixentista i medieval. En aquesta etapa treballa amb Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Mala Punica, La Hispanoflamenca, Les Sacqueboutiers de Toulouse i La Caravaggia. Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d'Europa, Amèrica i Àsia. Des del 2005 és director de l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí.
Actualment és professor d'Improvisació i de Música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

 

Pere Saragossa, oboè

Naix a La Vila Joiosa, on inicia els estudis musicals a l'Ateneu Musical, continuant als Conservatoris d'Alacant, València i Barcelona on obté el títol superior d'oboè. Després de tocar nou anys amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, inicia estudis d'oboè barroc, i en 2005 obté a l'Escola Superior de Música de Catalunya el títol d'Interpretació de la Música Antiga en l'especialitat d'oboès històrics de la mà d'Alfredo Bernardini.

Junt al clavecinista Dani Espasa, l'any 2005 crea Vespres d'Arnadí, grup barroc amb el qual ha obtingut grans èxits en bona part d'Europa. L'any 2006 crea Musièpoca, agència de concerts especialitzada en música antiga que, des de 2009, és també segell discogràfic. L’any 2014 crea el grup renaixentista Lucentum XVI, amb seu a La Vila Joiosa, que dirigeix i interpreta música dels segles XV i XVI.

Ha estat convidat per prestigioses orquestres barroques europees amb les que ha tocat en importants Festivals i Auditoris de tot el continent. Pere ha gravat discs amb diferents orquestres, destacant l'òpera Tito Manlio d'Antonio Vivaldi dirigida per Ottavio Dantone i el segell Naïve: i els tres discs amb Vespres d'Arnadí dedicats a Charles Desmazures, Josep Mir i Llussà i Anna Maria Strada, favorita de Händel.

Des de febrer del 2016 és professor catedràtic d’oboès històrics del Conservatori Superior de Castelló.