Marta Mathéu

Nascuda a Tarragona, Marta Mathéu té una sòlida formació musical com a pianista, organista, directora de cors i cantant, cosa que li permet abordar habitualment i amb naturalitat les principals obres i rols d’òperes, d’oratori i lied, així com alternar el repertori de música antiga amb el repertori clàssic, romàntic, del segle XX i contemporani. És professora del Conservatori Superior del Liceu des de l’any 2014. És també professora de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, i imparteix masterclass de forma habitual. Els darrers anys ha estat professora convidada al Curs Internacional de Cant que organitza la Universitat Nacional de Bogotà, i a la Universitat EAFID de Medellín.

Marta Mathéu fou guanyadora del Concurs Francesc Viñas l’any 2008, amb el Premi del Públic i el Premi al millor intèrpret de Mozart, entre d’altres. També ha obtingut el premi del Concurs Permanent de Juventudes Musicales de España, i els premis dels concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé.

Les darreres temporades ha actuat com a solista a L’Auditori de Barcelona, al Liceu i al Palau de la Música. En aquest últim, destaca la seva participació en la producció de la Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach dirigida per Jordi Savall; així com en la producció de Les Noces de Fígaro a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sabadell, debutant en el rol de Contesa, que s’afegeix  als de Marcellina i Barbarina que ja havia interpretat anteriorment. Ha ofert diferents recitals de lied, destacant els de Madrid, Santiago de Compostela i Lleida, amb motiu del centenari d’Enric Granados, acompanyada al piano per Albert Guinovart.

Marta Mathéu va estudiar al Conservatori de la seva ciutat i al Conservatori Superior de Música de València amb Ana Luisa Chova, perfeccionant-se posteriorment amb Montserrat Caballé, Elena Obraztsova, Nelly Miricioiu, Isabel Penagos, Robert Expert, Miguel Zanetti, Wolfram Rieger i Roger Vignoles. Des d’aleshores ha actuat sota la direcció de mestres com Víctor Pablo Pérez, Antoni Ros Marbà, Neville Marriner, Fabio Biondi, Jordi Casas, Adrian Leaper i Ivor Bolton.

L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i labor d’ambaixadora de la població. Actualment és membre del Senat de la ciutat. Té gravacions discogràfiques pels segells KLASSIC, Brilliant, Alia Vox, Naxos i Opus Arte.

 

Nivell: Grau professional, Superior i Postgraduats

Dies: De l'1 al 3 de juliol de 2018

Matrícula
Alumnes actius: 135 €
Alumnes oients: 65 €