Page 57 - art de la pedra en sec

Basic HTML Version

les parets de les barraques i coronáis per una llosa o un are que tanca l'ober-
tura.
Armaris frescals: els cocons. Per tal de poder teñir frescos l'aigua i el vi, i
millor conservats alguns aliments, es construien uns petits compartiments a la part
baixa de les barraques i ais llocs mes ombrius, on les temperatures son mes baixes.
D'aquests petits armaris n'hi ha de moltes mides. Alguns poden encabir recipients
mitjans, com cánters o botes; altres arriben fins al mig metre cúbic de volum.
Armari frescal petit.
Conjunt d'armaris coronats amb are.
Menjadores. Situades tant a l'interior com a l'exterior de les barraques, les
menjadores son un deis elements complementaris mes comuns. Tal com ja hem
dit, l'animal de cárrega i arrossegament era el principal usuari de les barraques,
i és per aquest motiu que son moltes les que en contenen. A mes a mes de les
menjadores, hi havia les estaques on es lligava els animáis.
$.:
Menjadora interior.
Menjadora interior molt primaria.
Aljubs. Si el pagés era, preferentment, consumidor de vi, l'animal ho era
d'aigua. Per teñir aigua a l'abast es construien aljubs, uns dipósits subterranis
59