Page 63 - 0002 -Bibliografia historica tarraconense IX

Basic HTML Version

2070.
F
igueras
,
M.
T
er e sa
:
El Carnaval de l'any 1927.
«Centre d ’Estudis Alcove­
rencs» (Alcover), 23 (1983), 8-9.
Segons memòria local, el Carnaval d’aquest any fou el més sonat, perquè
les dues societats —el Cercle d ’Amics i el Sindicat de Pagesos— es van unir
per organitzar-lo.
J.C.B.
2071.
F
igueras
i
J
ov é
,
M.
T
er e sa
:
L’elaboració casolana del vi.
«Centre d’Estudis
Alcoverencs» (Alcover), 20 (1982), 7-8.
Breu article en què s’expliquen els diversos passos seguits en l’elaboració
de vi pels pagesos alcoverencs fins no fa gaires dècades.
J.C.B.
2072.
F
igueras
,
M.
T
er e sa
:
Els formiguers.
«Centre d'Estudis Alcoverencs» (Al­
cover), 23 (1983), 7-8.
Breu recordança sobre aquest procediment d ’adob agrícola que, segons
que s’hi manifesta, es mantingué fins als anys 48-50.
J.C.B.
2073.
F
orgas
B
erdet
, E
s t h e r
:
La cultura del vi en les dites populars.
«L’om» (Riu­
doms), 204 (1985), 29.
Recull de vuitanta-sis parèmies extretes de la cultura popular, relacionades
amb la vinya i el vi, i classificades en grans apartats: plantar una vinya, els
treballs a la vinya, la verema, els estris de veremar, fer el vi, el vi al celler
i el vi a la taverna.
Aquesta selecció pertany a la tesi doctoral de l'autora, titulada: «Ensayo
de reconstrucción paremiológica de cultura popular: los ciclos del pan y del
vino en las paremias hispanas», presentada l'any 1982 a la Universitat de
Barcelona.
J-R.C.
61