La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre són sinònim de sol, platja i molt més. Moltíssim més! La Mayte i el Miguel ho saben prou bé. Fa 43 anys que ens visiten de manera ininterrompuda, i d'aleshores ençà han recorregut la nostra demarcació gairebé pam a pam. Aquí els tens, gaudint de la seva destinació.

De Miranda de Ebro a Salou. La Mayte i el Miguel, al salouenc passeig de Jaume I

Aquest matrimoni de Miranda de Ebro, a Burgos, és un exemple clar de turistes fidels: tornen cada estiu plenament convençuts que aquesta és la seva altra casa. S'allotgen en un hotel de Salou, i des d'allà visiten altres punts de la costa i de l'interior. El seu programa diari és d'allò més variat: un matí de compres a Reus o a Tarragona, un concert de nit al festival d'estiu de Cambrils, una passejada amb vistes per Siurana, una visita gastronòmica al delta de l'Ebre… I també, és clar, moltes estones de platja.

Arribant a la platja de Llevant. La Costa Daurada és un destacat punt d’atracció de turisme familiar

El Miguel Saja i la Mayte García van arribar per primer cop a la Costa Daurada el 1974, quan tots dos tenien ben just trenta anys. Els múltiples atractius de la zona, així com les noves i bones amistats que aviat van començar a fer-hi, els van animar a continuar venint. Estiu rere estiu, han vist créixer l'oferta de lleure, cultura, comerç i serveis arreu de les nostres comarques, i això ha refermat la seva aposta per aquesta destinació turística. "Aquí trobem tot el que necessitem per a unes vacances perfectes", asseguren.

“Aquí trobem tot el que necessitem”, assegura aquest matrimoni de Burgos

A la Diputació de Tarragona ens motiven les històries com la de la Mayte i el Miguel. Per això, des del nostre Patronat de Turisme, responsable de les marques Costa Daurada i Terres de l'Ebre (amb llocs web recentment renovats), treballem per fidelitzar els nostres visitants i també per captar-ne de nous procedents d'arreu del país, de l'estat o de l'estranger, fent especial èmfasi en el segment de turisme familiar.
 

També col·laborem amb el sector públic i privat per tal que l'oferta turística global sigui variada i de qualitat. En aquest sentit, des de la Diputació  ajudem municipis, comarques, associacions i altres entitats en la creació de nous productes o en la difusió de tots els seus atractius, bé sigui a través de col·laboracions i ajuts específics o bé amb iniciatives de caire més general que afecten el conjunt de les nostres comarques.

Gestionem les marques ‘Costa Daurada’ i ‘Terres de l’Ebre’, que acaben d’estrenar nous llocs web

Una de les més destacades és l'anomenat conveni Corner, amb el qual facilitem que els patronats locals i altres entitats puguin promocionar-se en mercats estratègics. Això fa possible que els pobles petits també tinguin el seu espai a les grans fires i esdeveniments del sector que es desenvolupen al llarg de tot l’any (ITB de Berlín, WTM de Londres, MITT de Moscou, Fitur de Madrid, Navartur de Pamplona o B-Travel de Barcelona, entre d’altres), al costat de les destinacions més conegudes i consagrades. Enguany, s'han adherit a aquest conveni un total de 37 ens públics i privats de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre.

 

Promoció continuada. L’estand de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a la fira Navartur, a Pamplona

El Corner és només un exemple concret de com contribuïm de manera decisiva a la millora i consolidació del nostre sector turístic, una de les principals activitats econòmiques de les comarques del Camp i de l'Ebre.

Impulsem el sector turístic públic i privat, tant del litoral com de l’interior

Des de la Diputació ajudem a reforçar i millorar els atractius en aquest àmbit, tant al litoral com a l'interior, alhora que en creem de nous per tal de satisfer les necessitats vacacionals d'un públic ampli: joves o grans, parelles, famílies o grups amplis, del país o de l'estranger... Per tot plegat, no és estrany que tinguem un alt grau de fidelitat: el 75% dels turistes tornen a visitar-nos.

Siurana, poble de postal. Aquest nucli del Priorat és un dels indrets de l’interior més visitats

Si, tal com diu la nostra campanya institucional, la felicitat és voler repetir, aleshores la Mayte, el Miguel i molts altres visitants són feliços com ningú entre nosaltres.

Tornem-hi, doncs!