El seu peculiar disseny, que reprodueix una enorme lletra C, convida a apropar-s'hi i, el més important, a entrar-hi. Però caldrà esperar al primer trimestre de 2019 per accedir a aquest gran espai cultural de Campredó, construït per l'ajuntament d'aquesta entitat municipal descentralitzada (EMD) amb el suport econòmic del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, el PAM.

Però la lletra que dona nom al nou edifici no només té a veure amb la paraula cultura, sinó també amb alguns dels actes que s'hi preveuen celebrar: cinema, conferències, concerts, carnaval, cap d'any... I també, és clar, és la C de Campredó. "Per tot plegat. no es podria anomenar d'una altra manera", assenyala l'alcalde, Damià Grau.

Integrat a l’àrea esportiva i de lleure. L’alcalde i la responsable del grup de joves local, davant l’edifici en obres, situat al costat de la piscina i del camp de futbol

L'edifici 'C' dona resposta a les necessitats de la ciutadania en matèria d'esdeveniments culturals i festius al poble, que actualment no disposa d'espai tancats prou grans per celebrar-los. "La meteorologia sempre ens ha condicionat molt; hem hagut de suspendre actes a l'aire lliure pel mal oratge, o bé llogar envelats, amb la despesa que això representa", afegeix l'alcalde. Ara, aquest problema deixarà de ser-ho.

“Hem hagut de suspendre actes pel mal oratge, o llogar envelats. Ara això ja no sèra un problema”

Al seu costat, la responsable de l'associació local de joves, Maria Pilar Calvet, destaca, així mateix, la importància d'aquest nou equipament per a la vida social del poble: "És un gran avantatge comptar amb un equipament on es puguin celebrar actes tot l'any". Bona part dels que organitza aquesta entitat s'adrecen al públic en general, com ara el Carnaval, la Marató de TV3, o el Cap d'Any, els quals compten amb la col·laboració de l'Ajuntament d'aquesta EMD ebrenca.

Arquitectura d’avantguarda. Aquesta és la imatge que oferirà el centre cultural un cop acabat

Aquest equipament, situat entre el carrer Coves d'en Guillén i el polígon industrial Baix Ebre, compta amb un ajut de 290.670,50 del nostre Pla d’Acció Municipal. És un nou exemple del suport que a la Diputació de Tarragona prestem als ens locals en matèria d'infraestructures.

L’equipament és un nou exemple del nostre suport als ens locals en matèria d’infraestructures

L’edifici ‘C’ tindrà un aforament per a 400 persones. Amb un original disseny, obra de l'estudi Area 55 Arquitectura, l'espai cultural se suma a la llista d'espais emblemàtics de Campredó, del qual en destaca l'església de Sant Joan Baptista, inaugurada l'any 1984.

L'edifici circular que acull les oficines municipal és, igualment, força singular, com també ho són alguns habitatges particulars. Però possiblement l'edifici més conegut del poble és la Torre de Font de Quinto, també anomenada Torre de Campredó, que data del segle XIII.

Als peus de l'edifici, un plafó difon al visitant la història d'aquest enclavament i el paper que va tenir en la Batalla de l'Ebre.

L'edifici 'C' està cridat a ser un altre referent arquitectònic de Campredó. La seva funcionalitat el converteixen, d'altra banda, en un espai multiusos que preveu millorar l'àmbit del lleure i la cultura en aquest dinàmic poble del Baix Ebre.