El Jordi, a qui podeu veure a la foto de sota, és a punt de fer una refrescant capbussada a la piscina infantil de Sarral, que sembla feta a mida per a ell.

El Jordi, de Montblanc.
Ha descobert la ‘platja’ de Sarral

Avui és la “seva” piscina, i també la del Pau, la de la Gemma, la de l'Arnau... Simula una platgeta de poca fondària -només s'endinsa fins als 40 cm- i això la fa més segura per als petits. El Jordi i els seus pares l'han descobert aquest estiu, durant la seva ruta setmanal per les piscines municipals de la Conca de Barberà. Ells viuen a Montblanc, i avui ha tocat venir a la de Sarral: "És bonica, i molt còmoda", ens explica la mare. Per això han valorat amb una nota alta el conjunt del recinte -amb tres piscines-, però també perquè l'aigua no està tractada amb clor, sinó amb sal, fet que minimitza possibles irritacions a la pell o als ulls.

Epicentre del lleure.
El recinte compta amb tres piscines

Les piscines de Sarral són de les darreres que s'han ampliat i millorat a les nostres comarques. Per fer-ho, l'Ajuntament va comptar amb l’ajut econòmic de la Diputació de Tarragona, a través del Pla d'Acció Municipal, el PAM. Vam inaugurar-les conjuntament, ara fa un any, i d'aleshores ençà són molts els qui en gaudeixen amb millors condicions. I no només els sarralencs i sarralenques, com hem vist.

A l’estiu, el lleure es viu dins de l’aigua. “No hi ha temps per avorrir-se!”, ens explica la Montse

La Montse Mateu, que sí que viu al municipi, destaca la importància de les piscines com a epicentres del lleure ciutadà als pobles durant l’estiu. A la de Sarral és fa aquagym, classes de natació per a adults i per a nens, jocs inflables per festa major, hi ha un complet servei de bar... «No hi ha temps per avorrir-se!», ens diu aquesta sarralenca. Ella va a la piscina cada dia, després de la feina, bé sigui per prendre el sol o per fer-hi alguna activitat esportiva o d'esbarjo, i els seus fills, de 6 i 7 anys, igualment en són usuaris fidels. Certament, a l’estiu la vida passa a dins de l’aigua!

De la mateixa manera que s'ha reformat a fons la piscina de Sarral (a banda dels nous espais infantils, s'hi han construït nous vestidors, un bar cobert, s'ha substituït el paviment i s'ha habilitat una zona de gespa), en d'altres localitats també se n'han millorat les instal·lacions. Però el nostre suport en matèria de piscines abasta també molts altres camps d’actuació: finançament per contractar el socorrista –com el Marc Iglesies, de la piscina del municipi veí de Vimbodí i Poblet, a la foto de sota– o adquirir material de salvament i primers auxilis, assessorament tècnic per al control de l’aigua, ajuts per a analítiques microbiològiques i fins i tot suport administratiu per a l'obertura i gestió del bar.

Arreu dels municipis també donem suport en matèria de socorrisme, control de l’aigua, material, plecs tècnics...

A la temporada de bany passada, l’any 2016, vam destinar més d’1.155.000 € a inversió i manteniment de piscines municipals, a través del Servei d’Assistència Municipal i del Servei d’Assistència al Ciutadà. Tot plegat amb l’únic objectiu de contribuir a l'engegada, posada a punt i bon funcionament d'aquests equipaments. A la Diputació de Tarragona ens mullem per tal que tots els municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre tinguin piscines de bandera.