Tal com els edificis que construeix, l'estudi d'arquitectura de l'Arnau Tiñena, la Maria Rius i el Ferran Tiñena va néixer amb uns fonaments ben sòlids. El seu projecte de negoci va ser un dels guardonats en la darrera edició dels Premis Emprèn que convoquem anualment per fomentar l’emprenedoria i l'ocupació al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

El Ferran, l'Arnau i la Maria.
Nua Arquitectures
PREMI EMPRÈN DIPTA - Eficiència energètica i sostenibilitat.

En concret, Nua Arquitectures es va endur el guardó a l'eficiència energètica i sostenibilitat: les seves construccions es basen en l'aprofitament de les energies naturals, l'estalvi energètic i la reutilització de materials. Així mateix, l'estudi treballa amb empreses de proximitat, la qual cosa ajuda a reactivar l'economia de les nostres comarques.

Els 5.000 euros del premi Emprèn de la Diputació de Tarragona van representar una bona empenta per a aquests tres joves arquitectes tarragonins a l'inici de la seva aventura empresarial, que tot i ser molt recent, de seguida ha començat a acumular prestigiosos reconeixements nacionals i internacionals. Fins i tot, un dels seus edificis ha estat seleccionat per representar a Catalunya en la darrera Biennal d’Arquitectura celebrada a Venècia.

El seu estudi d’arquitectura es va endur el guardó a l’eficiència energètica i sostenibilitat

I és que, a banda de la dotació econòmica, el guardó també contribueix a la visibilitat dels guanyadors i finalistes, tot facilitant-ne la seva consolidació i posicionament futur.

De la mateixa manera que avui el Ferran, l'Arnau i la Maria poden aixecar més dretes les parets del seu negoci d’arquitectura gràcies a disposar d'uns bons fonaments, altres emprenedors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre  també han vist aplanat el camí després d'haver estat reconeguts en alguna de les dotze edicions anuals dels premis Emprèn, que actualment atorguem en cinc categories: Turisme, cultura i experiències; Salut i esport; Tecnologia i innovació; Economia social, i Eficiència energètica i sostenibilitat.

alt 2

El Ferran, l'Arnau i la Maria.
Nua Arquitectures

Però el nostre suport a l'ocupació va molt més enllà dels Premis Emprèn: a través  de la unitat de Polítiques Actives d'Ocupació, també impulsem sessions formatives d'emprenedoria, plans d'ocupació comarcals, programes de suport a campanyes agràries, fòrums d'inversió amb empreses, jornades col·laboratives entre emprenedors, iniciatives de compartició d'espais de treball, ajudem a col·lectius amb dificultats d'inserció laboral, com els joves, promovem la represa d'empreses...

Tot un seguit d'actuacions que donen els seus fruits: l'any 2016, se'n van beneficiar directament un total de 242 persones, i indirectament moltes més. El suport a l’ocupació i l’emprenedoria no s’atura: hi ha molta feina per fer!

alt 1

El nostre suport  a l'ocupació abasta altres vessants: formació, plans d’ocupació, inserció laboral...

 

Transformació d’un antic magatzem en estudi.
 Nua Arquitectures