Agrupacions musicals: Jove Orquestra i Banda Simfònica

Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona
Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona

 

Alumnes de les nostres tres escoles i conservatoris de música a Tarragona, Reus i Tortosa conformen dues agrupacions musicals: La Jove Orquestra i la Banda Simfònica de la Diputació.

Ambdues formacions neixen de l’interès de sumar el talent dels joves músics durant el seu període d’aprenentatge i tenen com a principal objectiu fomentar la convivència entre alumnes i professors dels tres centres, així com aprofundir en el treball en equip, la cooperació i la participació, a més que prepara els joves per a un possible futur professional com integrant d’una agrupació musical. Per entrar a formar part de qualsevol de les dues agrupacions els alumnes han de superar unes proves d’accés que garanteixen la qualitat de l’Orquestra i de la Banda.

La fòrmula de treball en ambues formacions es basa en estades intensives a l’estiu, on els alumnes treballen amb els professors dels centres i també amb el director convidat que és qui organitza el repertori i preparen els concerts amb els quals es culmina la feina feta.

Cada any, i de forma rotativa, un dels 3 conservatoris és responsable d'organitzar la trobada i els concerts de la Banda i un altre per a la Jove Orquestra.

Jove Orquestra

És un projecte pedaJove Orquestra (2016)gògic que neix el 1999, amb la intenció de tenir una orquestra simfònica que fomenti el treball en equip, l’esforç, l’aprenentatge com agrupació i l’inici cap una professionalització musical.

Aproximadament 60 alumnes conformen la Jove Orquestra que està integrada per agrupacions de corda, vent i percussió. El mes de juliol realitzen les colònies musicals i durant una setmana treballen el repertori escollit amb el director convidat,  que després interpretaran per al públic en 3 concerts en diferents municipis.

 

Banda Simfònica

El 2004 es va formar la Banda SimfònicaBanda Simfònica, que sorgeix de la necessitat de tenir una agrupació de vent dels tres centres, que des de feia algun temps anaven creixent en nombre d’alumnes i d’instruments de vent.

Així, uns 80 alumnes de vent i percussió dels tres conservartoris integren cada any la Banda Simfònica, que es reuneixen al voltant de finals d’agost, primers de setembre, on es troben amb el director convidat per treballar un repertori concret i que culminen amb 3 concerts a les nostres comarques.

 

Assajos de la Jove Orquestra durant l'estada estiuenca a Prat de Comte, juliol 2016
Galeria d'imatges
  • Jove Orquestra, actuació juliol 2016
  • Alumnes de les nostres tres escoles i conservatoris de música a Tarragona, Reus i Tortosa conformen dues agrupacions musicals: La Jove Orquestra i la Banda Simfònica de la Diputació.
  • Jove Orquestra, actuació juliol 2016
  • Banda Simfònica, actuació de 2013
  • Banda Simfònica, actuació 2013
  • Banda Simfònica, actuació 2013