EAD Tarragona

Director del centre:
Daniel Uzquiano Cruz

Contacte

Adreça: 
Escola d'Art i Disseny de Tarragona
Carretera de Valls, s/n
43007  Tarragona
Espanya
Telèfon: 
977 211 253 / 977 211 298

Demana cita prèvia

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT) és el principal centre educatiu d’arts plàstiques, disseny i imatge de les comarques de Tarragona. Des del 1975 es troba ubicada a la Zona Educacional de la ciutat de Tarragona, entre la carretera de Valls i l’accés al barri de Sant Pere i Sant Pau i al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili (URV). En l’actualitat compta amb més de 400 alumnes cada curs que poden accedir tant a formació reglada amb títols oficials (cicles formatius de grau superior de Joieria, Fotografia, Il·lustració, Disseny Gràfic i Pintura) com cursos a monogràfics i d’especialització (en ceràmica, gravat, escultura, dibuix, pintura,etc). Des del curs 2013/14 ofereix els nous títols oficials d’art i disseny previstos per la LOE (que s’apliquen al tot el territori català des aquest curs), adaptant l’Escola a les noves demandes educatives i socials.

L’Escola té els seus orígens històrics al 1934, durant la 2a República, quan la ciutat de Tarragona i la Generalitat de Catalunya van impulsar una primera escola a Tarragona per tal de descentralitzar els estudis de les Belles Arts i dels Oficis Artístics, amb un programa basat en la llibertat creativa de l’alumnat. Després de la Guerra Civil, Diputació de Tarragona reobre l’escola al 1946.  Fa més de seixanta anys, per tant, que Diputació de Tarragona apostà pels ensenyaments artístics. En aquest sentit, les aules i tallers de l'Escola d'Art i Disseny de Diputació a Tarragona tenen una llarga trajectòria donant servei a moltes persones que s'han interessat i es continuen interessant en la creació artística i el disseny a les comarques de Tarragona.

L'experiència acumulada, a la qual podem afegir els recursos humans i materials necessaris, ens permeten avui plantejar una proposta d’ensenyaments adequada a les demandes del nostre entorn. L'Escola ofereix un ampli ventall de possibilitats, un aprenentatge que és resposta a interessos personals en l'àmbit de les arts plàstiques i el disseny. L’Escola ofereix, al mateix temps, un aprenentatge que pot vincular-se a sortides professionals concretes. Una formació que posa a l'abast i treballa conjuntament amb l'alumne tota una sèrie d'aspectes conceptuals, visuals, tècnics i artístics fonamentals per a la comprensió d'un món cada cop més exigent i canviant.

L'EADT té caràcter d'escola pública, tant per la seva titularitat com pel seu esperit i servei als ciutadans. Tenim l'especificitat de ser un servei a la ciutadania de Diputació de Tarragona, en un context en què la major part de centres educatius d’art i disseny de Catalunya depenen d’altres organismes i entitats. Aquesta especificitat ens permet estar plenament avessats al servei de les comarques de Tarragona i a les demandes particulars d'aquest territori, alhora que disposem d'uns recursos humans i materials francament envejables.

La proximitat amb l'alumnat, l'esperit d'experimentació i creativitat, l'adequació a les demandes professionals relacionades amb l'art i el disseny són alguns dels nostres principals trets d'identitat. Estem al servei del territori i esperem satisfer les expectatives més altes en l'àmbit de la formació dels futurs artistes, dissenyadors i professionals de la comunicació visual.
 

Unitats incloses