Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat

Parc Natural de la Serra de Montsant
Parc Natural de la Serra de Montsant

El Parc Natural de Montsant lidera el procés d’adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que afecta tots els agents que participen en el desenvolupament local i el desenvolupament turístic de tota la comarca del Priorat.
 

Quin model turístic volem per al Priorat?

Actualment, al Priorat, el turisme esdevé un veritable motor econòmic que complementa les economies locals. La CETS és, des d’aquest punt de vista, una oportunitat per vehicular totes aquelles veus i iniciatives que demanen d’estructurar un model turístic propi que en tingui en compte les singularitats i permeti una projecció de futur que s’avingui amb el respecte envers la natura, el patrimoni i la cultura de la comarca, i n’estableixi, si cal, els límits o les condicions.

Què és la Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits?

La CETS és una iniciativa de la Federació EUROPARC, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l’entitat gestora que concedeix l’adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. És un mètode i un compromís voluntari; la CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.

Galeria d'imatges