El Baix Camp

Comarca

Capital: 
Reus
Habitants: 
194.127
Extensió: 
697,10 km²

A la comarca del Baix Camp es troba la marca Muntanyes de la Costa Daurada, un amfiteatre natural que rodeja bona part d'aquesta costa dibuixant un bell paisatge muntanyós, un autèntic paradís per descobrir, ple d'espais naturals verges, de racons tranquils i assossegats, i de petits i acollidors pobles on el temps sembla haver-se aturat, mantenint intacte el seu caràcter autèntic, rural i profundament arrelat a la terra. Centres d’interpretació, castells, col·leccions, patrimoni arquitectònic, monumental i cultural, coves, rutes en BTT, muntanyes per escalar, boscos per conèixer... un seguit de propostes turístiques per als més exigents.

El Baix Camp és una de les tres comarques en què va quedar dividit el Camp de Tarragona en la divisió comarcal de 1936. És arran de costa, a la zona meridional, entre el Tarragonès, al nord-est, i el Baix Ebre al sud. Limita a l'oest amb el Priorat - més al nord- i la Ribera d'Ebre - més al sud -, al nord amb la Conca de Barberà i al nord-est amb l'Alt Camp - a l'interior - i el Tarragonès - arran de la Mediterrània.

Actualment l'avellaner és el cultiu més característic i el dominant, sobretot en els municipis de la meitat nord-oest. L'activitat industrial del Baix Camp es trobava molt concentrada a Reus amb la transformació dels productes del camp i el proveïment de béns de consum a la població. També destaca el sector turístic dins l’economia bàsica de la comarca.

Consell Comarcal

President/a: 
Rosa Maria Abelló Borràs
Adreça: 
C. Dr. Ferran, 8
43202  Reus  Tarragona
Espanya
Telèfon: 
977 327 155
Fax: 
977 321 773