El Baix Penedès

Comarca

Capital: 
El Vendrell
Habitants: 
107.803
Extensió: 
296,40 km²

El Baix Penedès és una de les quatre comarques més petites de Catalunya i alhora una de les més actives i dinàmiques. Se situa entre Barcelona i Tarragona. El Vendrell és la capital de comarca, amb barris marítims i quilòmetres de sorra fina a les platges.

La comarca esdevé un lloc per gaudir de la seva gent i la seva cultura, com l’antiga i potent tradició castellera; passejar entre els monuments romans i edificis modernistes; banyar-se a les seves platges, i assaborir la seva gastronomia, encapçalada pel xató, els vins i caves amb DO Penedès i els bufats. Aquesta terra ha vist néixer personalitats  tan rellevants com Pau Casals, músic de prestigi internacional, i va acollir, entre d’altres, l’escriptor Àngel Guimerà, representant de les lletres catalanes a finals del segle XIX.

Actualment, els serveis són el principal sector d'activitat a la comarca, concentrats essencialment en el comerç minorista, la construcció i el transport. El turisme té un efecte determinant a la comarca, sobretot l’agroturisme familiar i l'enoturisme, associat a la tradicional producció vinícola penedesenca.

Consell Comarcal

President/a: 
Joan Sans Freixas
Adreça: 
Pl. del Centre, 10
43700  El Vendrell  Tarragona
Espanya
Telèfon: 
977 157 171
Fax: 
977 157 181