Tarraco Arena Plaça

La Tarraco Arena Plaça és un espai emblemàtic que la Diputació ha remodelat i transformat en un equipament que es posa a l’abast de tota la ciutadania.

Vista aèria de la TAP
Vista aèria de la TAP

La plaça de braus de Tarragona va ser projectada l'any 1883 per l'arquitecte tarragoní Ramon Salas Ricomà i en el decurs del temps ha patit diverses reformes estructurals, sobretot a causa de l'adaptació a les normatives de seguretat pública. A més de les corrides de toros per a la qual fou construïda, també ha estat utilitzada per a la celebració d'actes culturals i socials diversos -música, castells...

La plaça ara és un espai obert, que ha eliminat barreres arquitectòniques per facilitar l’accés a les seves instal·lacions. Les obres de remodelació han estat importants, destacant el cobriment del redol amb una coberta metàl·lica que té una claraboia central mòbil de 40 metres de diàmetre, amb un òcul central de vidre de 10 metres.

Tot i l’espectacularitat de l’obra, s’ha tingut molta cura en respectar els valors arquitectònics del projecte original, restaurant la façana i tots els seus elements, i rehabilitant tota l’estructura de l’edifici.

Les millores acústiques i les obres, que preservaran la seguretat i l’accessibilitat del públic, han convertit aquest equipament en un centre de cultura i oci de primer nivell, no només a les nostres comarques, sinó també a Catalunya i a nivell internacional.

La Diputació té la voluntat de convertir la Tarraco Arena Plaça en un espai ciutadà on gaudir de la cultura i l’espectacle.

Projecte de remodelació

La Diputació de Tarragona, amb la finalitat de millorar les condicions d’ús i funcionalitat de l’edifici de la plaça de braus i poder oferir un espai renovat per a la celebració d’actes de tot tipus, com espectacles musicals, concurs de castells, competicions esportives, etc., va encarregar el projecte de cobriment i remodelació de la plaça per adaptar l'edifici als requeriments tècnics, acústics i legals que exigeix la normativa vigent.  

Llegeix més sobre el projecte de la TAP:

Contacte

La Diputació de Tarragona és la titular de la TAP -Tarraco Arena Plaça-, i és qui gestiona l'Oficina de direcció Tècnica i d'administració de les obres. Tanmateix, l'arrendament i explotació de la TAP està externalitzada en l'Agència de Publicitat Internacional Catalana APIC.  

Adreça:
Tarraco Arena Plaça
C. Mallorca, 18
43001  Tarragona

Telèfon:977 211 985
A/e: info@tap.cat
web: www.tap.cat

Galeria d'imatges
  • Plaça de braus: Pancarta façana
  • Plaça de braus: Millora de la seguretat
  • Plaça de braus: Ampliació de les localitats
  • Imatge de la plaça de finals del s.XIX
  • Imatge de la plaça de finals del s.XIX
  • Imatge de la plaça de finals del s.XIX
  • Obres inicials de construcció de la coberta
  • Obres de construcció de la coberta
  • Coberta tancada
  • Vista aèria de la coberta