Albinyana

Municipi

Habitants: 
2.468
Extensió: 
19,37 km²
Nuclis població: 
Albinyana, Bonaterra, les Masies del Torrent, la Papiola, les Peces. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi d’Albinyana està situat a ponent de la comarca del Baix Penedès. Destaca la Cova de Vallmajor per les seves pintures rupestres i que va ser declarada bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de zona arqueològica i patrimoni de la humanitat dins del conjunt de l’art rupestre de la Mediterrània.

El territori limita al nord amb el terme municipal de la Bisbal del Penedès, a l’est amb Santa Oliva, l’enclavament de l’Albornar i Banyeres, al sud amb el Vendrell, i a l’oest amb els termes de Bonastre i Masllorenç.

D’antic és format per dos nuclis principals de població: Albinyana, a la part enlairada (198 metres d’altitud) i les Peces, a la plana. El terme és envoltat de muntanyes per tots els costats, tret de llevant, on el terreny de les Peces s’obre vers la plana de Santa Oliva. El perímetre total del terme és d’uns 22 quilòmetres. A tramuntana s’allarga la serra del Quadrell, que assoleix la màxima altitud del terme al puig de Sant Antoni (408 metres) dit la Talaia el segle XVI.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Quim Nin Borredà
Secretari/ària: 
Joan Escoda Piñol
Adreça: 
Plaça Major, 1 - C. Castellot
43716  Albinyana
Espanya
Telèfon: 
977 687 818
Fax: 
977 687 701