Alcover

Municipi

Comarca: 
L'Alt Camp
Habitants: 
5.144
Extensió: 
46,00 km²
Nuclis població: 
Alcover, la Plana, la Cabana, Masies Catalanes, Residencial Remei, Serradalt, la Burquera, Camí dels Muntanyants, Mas de Gassol, el Mas de Llaneta. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Alcover se situa a ponent de la comarca de l‘Alt Camp. Compta amb un nucli antic i un patrimoni paleontològic de primer ordre. El seu llegat etnogràfic es troba a la vall del riu Glorieta, un espai que esdevé una referència pels seus valors naturals i paisatgístics. Hi destaca una important vinculació amb el bandolerisme, ja que, a cavall dels segles XVI i XVII va ser el centre neuràlgic de les activitats bandoleres que tenien lloc en aquestes comarques, bàsicament al Camp, la Conca i les Garrigues. El segon cap de setmana d’octubre se celebra la Fira de Bandolers d’Alcover, on el poble es divideix en dos bàndols enfrontats: els morells i els voltors.

El terme municipal d'Alcover està situat en la zona de contacte entre les Muntanyes de Prades i el Camp de Tarragona, al sector de ponent de la comarca de l'Alt Camp i al límit amb les comarques del Baix Camp i el Tarragonès.

La vila d'Alcover és un poble de llarga tradició agrària, que gaudeix d'un important teixit industrial, comercial i turístic.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Robert Figueras Roca
Secretari/ària: 
M. Rosa Pérez López
Adreça: 
Pl. Nova, 3
43460  Alcover
Espanya
Telèfon: 
977 760 441
Fax: 
977 760 541