Ascó

Municipi

Habitants: 
1.644
Extensió: 
73,63 km²
Nuclis població: 
Ascó. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Ascó és un municipi de la comarca de la Ribera d’Ebre. Hi destaquen els seus carrers antics i altres edificacions de l’època morisca com Ca Estisora, al carrer Major, que va ésser l'antiga mesquita, un petit castell sarraí i a la vegada torre de guaita de la moreria. Hi trobem els carrers més característics que hom pugui imaginar: estrets, tortuosos, costeruts, en ziga-zaga, ombrívols..., són els carrers moriscos. Cal destacar el carrer Sequerets, l’antic emplaçament del cementiri musulmà. D’aquesta època encara es conserva el Pou de Neu, ja que l’emmagatzemament i distribució de gel va arribar a ser un negoci important que involucrava una part significativa de la població rural.

L'estratègica configuració de les seves muntanyes rocoses tallades en espadats sobre l'Ebre li donen predomini sobre el transport fluvial. Era conegut com La Clau de l'Ebre davant de tota invasió marítima o de l'interior.

La construcció del complex nuclear d'Ascó a l'inici de la dècada de 1970 transformà substancialment l'economia de la població d'Ascó. Fins aleshores els principals conreus eren les oliveres, els ametllers i la vinya, tot i que també es poden esmentar els fruiters (presseguers i cirerers) i les hortalisses.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Miquel Àngel Ribes Jornet
Secretari/ària: 
M. Àngel Benedicto Esclarín
Adreça: 
C. Hospital, 2
43791  Ascó
Espanya
Telèfon: 
977 405 006
Fax: 
977 406 110