Bellmunt del Priorat

Municipi

Comarca: 
El Priorat
Habitants: 
273
Extensió: 
8,86 km²
Nuclis població: 
Bellmunt del Priorat. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Bellmunt del Priorat és un municipi de la comarca del Priorat, situat en un turó enmig de la plana entre muntanyes i travessat pel barranc dels Molins. Degut a la seva llarga tradició minera disposa del Museu de les Mines, un centre d'interpretació de la mineria del plom a la comarca. La mina Eugènia va ser el nucli més important de les explotacions mineres de la conca del Priorat, per les seves dimensions i pel seu rendiment extractiu.

El museu compta amb la rehabilitació d’alguns edificis del conjunt industrial de la mina Eugènia i amb un tram d’uns 700 m de galeries de la primera planta de la mina adequat per a fer visites guiades. També cal destacar la Casa Gran, antiga residència dels cartoixans, possiblement del s. XVIII, i el casal, interessant edifici d’estil modernista.

L'activitat econòmica predominant és l'agricultura. Predomina la vinya, amb la que s'elaboren als seus cellers grans vins de la Denominació d'Origen Priorat. Tot i això, també s'hi conreen oliveres, ametllers i avellaners. La seva cooperativa agrícola, fundada el 1917, agrupa tota la pagesia del poble.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Francesc Calpe Marquet
Secretari/ària: 
Francisco Jose Pueyo Gracia
Adreça: 
Pl. Miquel Muntané, 2
43738  Bellmunt del Priorat
Espanya
Telèfon: 
977 830 028
Fax: 
977 830 028