Calafell

Municipi

Habitants: 
27.601
Extensió: 
20,38 km²
Nuclis població: 
Calafell, Bellamar, les Brises, Calafell Parc, Calafell Residencial, l ‘Estany, el Mas de la Font, Mas Mel, Mas Romeu, la Platja de Calafell, el Prat de Calafell, Segur de Calafell, Segur de Dalt, Valldemar. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Calafell és un municipi emplaçat en la Costa Daurada. Destaca per la seva gastronomia, fruit de la seva important tradició pesquera i marinera. Els seus productes estan acollits a les denominacions d'origen Penedès (vi i cava) i Siurana (oli). També pertany a la Ruta del Xató i organitza activitats per fomentar els productes locals de qualitat.

El seu patrimoni històric arrenca a l'època paleolítica i arriba fins a l'arquitectura contemporània. Pertany a la xarxa europea de museus a l'aire lliure Exarc. Destaquen el castell medieval de la Santa Creu, l'església romànica de Sant Miquel i el jaciment romà del Vilarenc. La Ciutadella Ibèrica reconstrueix científicament un jaciment arqueològic, pensat com equipament educatiu. El poble compta amb dos edificis d'època actual guardonats amb premis FAD, i s’ha aprovat un catàleg del patrimoni històric i arquitectònic.

La indústria turística és la primera de la localitat des de fa gairebé mig segle. Disposa d'un clima excepcional, amb 300 dies de sol l'any, fet que va propiciar la ubicació de les colònies Vilamar, l'antic Sanatori de Sant Joan de Déu i la primera urbanització europea amb model de ciutat-jardí (Segur de Calafell).

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Ramon Ferré Solé
Secretari/ària: 
Alexandre Pallarès Cervilla
Adreça: 
Pl. Catalunya, 1
43820  Calafell
Espanya
Telèfon: 
977 699 009
Fax: 
977 699 155