Deltebre

Municipi

Comarca: 
El Baix Ebre
Habitants: 
11.578
Extensió: 
107,44 km²
Nuclis població: 
Deltebre, la Cava, Jesús i Maria, Riumar. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Deltebre se situa al bell mig del cor del Parc Natural del Delta de l'Ebre i està format per l'agregació de les poblacions de Jesús i Maria i la Cava l'any 1977. El seu terme es troba a l'extrem nord-oriental del Delta, al darrer tram de l'Ebre, limitant amb els termes de l’Ampolla, Camarles i l’Aldea.

Dins dels límits del terme municipal trobem tres espais d'interès natural, que es caracteritzen per la gran riquesa d'espècies vegetals i animals: la punta del Fangar, una península de sorra on trobem el Far, amb el port i la platja homònims; la llacuna del Canal Vell i el Garxal, un conjunt de petites llacunes des d’on es pot admirar la varietat ornitològica del Delta.

El paisatge és molt peculiar: es caracteritza per ser completament pla (l'altitud màxima no supera els 3 m.), sense cap turó, i l'horitzó es perd pels arrossars vers la mar o per les muntanyes d'altres termes terra endins. A més del darrer tram de l'Ebre i de les basses del Canal Vell, hi ha una xarxa de canals, séquies i desaigües escampats per tot el terme.

 

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Lluís Soler Panisello
Secretari/ària: 
David Torres Fabra (accidental)
Adreça: 
Pl. Vint de Maig, 1
43580  Deltebre
Espanya
Telèfon: 
977 489 309
Fax: 
977 489 515