El Perelló

Municipi

Comarca: 
El Baix Ebre
Habitants: 
2.826
Extensió: 
100,67 km²
Nuclis població: 
El Perelló. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

El municipi del Perelló es troba a la comarca del Baix Ebre a uns 142 metres d’altitud, a 30 km de Tortosa i a 60 km de Tarragona. El Perelló destaca per la tradicional dedicació a l'apicultura, com ho demostra que sigui el primer poble productor de mel a Catalunya, a més de tenir al seu nucli la seu de la Cooperativa Apícola Tarragonina. Per tal de promocionar la mel, a més de l'oli i altres productes agrícoles, es celebra Firabril, fira amb una llarga tradició (segle XVII) i que es celebra anualment durant el mes d'abril.

El municipi ofereix un paisatge divers on podem trobar mar i muntanya. Està situat enfront del Golf de Sant Jordi, accidentat pels contraforts orientals de les muntanyes de Cardó i de la serra del Boix i drenat en aquesta part per petits torrents i barrancades que desguassen al mar.

L'economia del Perelló es basa en el sector primari. Pel que fa a l'agricultura dominen les oliveres i els ametllers. La Cooperativa Agrícola de Sant Isidre, fundada l'any 1957, elabora uns olis (pur i verge, en quatre trulls) i vins (blanc, negre, rosat, macabeu, selecte, moscatell i vermut) de qualitat.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Maria Cinta Llaó Llaó
Secretari/ària: 
M. Carme Alcoverro Beltrán
Adreça: 
C. Lluís Companys, 2
43519  El Perelló
Espanya
Telèfon: 
977 490 007
Fax: 
977 490 137