La Torre de Fontaubella

Municipi

Comarca: 
El Priorat
Habitants: 
131
Extensió: 
7,11 km²
Nuclis població: 
La Torre de Fontaubella. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

La Torre de Fontaubella és un municipi situat a la capçalera de la riera de Marçà, al peu mateix de la Mola de Colldejou. El nucli originari de la població es troba situat a la partida de Fontesovelles, on encara es conserven restes d’unes construccions en pedra seca que formaven l’antic poblat de Fontaubella. Posteriorment, als voltants del 1700, la població es va traslladar a l'entorn de la Torre del Rafolí donant lloc a l’actual nucli. El terme, com tots els situats al voltant de la serra de l'Argentera, és molt accidentat i d'extensió molt reduïda.

Una de les nombroses excursions recomenades és pujar a la Mola, on es troben restes d'una torre de vigilància i es pot gaudir de les vistes a bona part de la Costa Daurada, visitar el Parc Eòlic de l'Enderrocada o l'església de la Nativitat.

L'agricultura és la principal activitat dels habitants del poble. La major part del terme és erm, ocupat per bosc, garriga i pasturatges. En la resta del terme es conrea l'avellaner, seguit de la vinya, i també hi ha ametllers i oliveres. En els darrers anys una bona part de la població activa s'ha traslladat a treballar fora del municipi, tot i que les terres continuen conreant-se com sempre.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Albert Sabaté Rull
Secretari/ària: 
Òscar Ruben Presa Virgili
Adreça: 
Carrer Major, 1
43774  La Torre de Fontaubella
Espanya
Telèfon: 
977 830 615
Fax: 
977 830 267