Montblanc

Municipi

Habitants: 
7.379
Extensió: 
91,07 km²
Nuclis població: 
Montblanc, la Barceloneta, la Bartra, els Cogullons, la Guàrdia dels Prats, Lilla, el Pinetell, Prenafeta, Rojalons, Rojals. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Montblanc, capital de la Conca de Barberà, destaca pel patrimoni històric i artístic tal com ho demostra el fet que el nucli antic fos declarat conjunt monumental i artístic el 1947 i que el 1998 les pintures rupestres del terme fossin declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco, com a jaciment de l'art rupestre de l'Arc Mediterrani de la Península Ibèrica.

El municipi és constituït per un territori format per tres zones: la serra de Miramar a l'est i sud-est, les Muntanyes de Prades a l'oest i sud-oest, i la conca del riu Francolí en la zona central, en disposició nord-sud. És pel seu emplaçament que presenta un clima de transició del mediterrani de muntanya mitjana al continental.

És el centre comercial i industrial de la comarca, i un dels punts de l’interior de la demarcació amb més interès des del punt de vista turístic. Dues llegendes donen vida a dues festes molt destacades de la vila com són la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i les Festes de la Serra que se celebren cada 25 anys des de 1906.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Josep Andreu Domingo
Secretari/ària: 
Marià Gomis Donat
Adreça: 
Pl. Major, 1
43400  Montblanc
Espanya
Telèfon: 
977 860 009
Fax: 
977 862 802