Móra la Nova

Municipi

Habitants: 
3.108
Extensió: 
15,93 km²
Nuclis població: 
Móra la Nova. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

El terme municipal de Mora la Nova té una situació geogràfica privilegiada, situat a la riba esquerra de l'Ebre, tret que li ha comportat ser el principal nus de comunicacions viàries.

Tres edificis representatius del municipi són: el Mas de la Coixa, edifici que servia de llotja pel transport que duien els llaguters que anaven riu amunt i riu avall, on ara s’ubica l’alberg de la joventut; el Centre d’Interpretació del Ferrocarril Móra la Nova l’Enclavament, destinat des de l’any 1929 al control de la circulació dels trens i ara museu; i l’Escola d’Art i Disseny on fa trenta anys que s’ensenya ceràmica, esmalts, procediments pictòrics, dibuix, escultura i història de l'art.

Moltes de les empreses del terme pertanyen a la indústria agroalimentària i entre aquestes destaca la tasca de la cooperativa agrària amb els ametllers i l'olivera. També existeixen cellers privats que compren una gran quantitat del raïm i del vi de les cooperatives de la comarca per elaborar brandi, vins escumosos i vinagre. Cada any se celebra la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, una de les més tradicionals de Catalunya.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Francesc Xavier Moliné Rovira
Secretari/ària: 
Josep Maria Piñol Jurado
Adreça: 
C. Major, 88
43770  Móra la Nova
Espanya
Telèfon: 
977 400 347
Fax: 
977 414 274