Riba-roja d'Ebre

Municipi

Habitants: 
1.110
Extensió: 
99,14 km²
Nuclis població: 
Riba-roja d'Ebre, Pinyeres. (Font: Nomenclator oficial de la Generalitat de Catalunya)

Riba-roja d'Ebre, municipi de la Ribera d’Ebre, és limítrof amb l’Aragó i està travessat pel riu Ebre. Al seu terme municipal es troba l’inici del pantà de Riba-roja en una zona d’espais declarats d’interès natural. Del seu patrimoni històric destaca l’església romànica de Santa Magdalena, parròquia del nucli de Berrús, que fou desmuntada, reconstruïda peça a peça i traslladada a un nou emplaçament per evitar que quedés sota les aigües del pantà.

Restes neolítiques i romanes són els primers testimonis de la seva història. La Riba-roja antiga va ser construïda en funció del castell, des d’on es pot observar el passeig fluvial. Ermites i esglésies com Santa Madrona són testimoni de la conversió i expulsió dels  avantpassats moriscos, aixi com ruïnes i evidències del pas de la fatídica Batalla de l’Ebre. Hi ha un seguit de rutes pensades per gaudir del paisatge, la història i la fauna autòctona.

El sector serveis i les indústries dels municipis veïns són la base de l’economia. S'han fet esforços per a aprofitar turísticament el tram riba-rojà del riu, que permet la pràctica de la pesca i de diversos esports nàutics.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Antonio Suárez Franquet
Secretari/ària: 
Joan Baptiste Miró Raduà
Adreça: 
Pl. de la Vila, 1
43790  Riba-roja d'Ebre
Espanya
Telèfon: 
977 416 003
Fax: 
977 416 404