Santa Oliva

Municipi

Habitants: 
3.353
Extensió: 
9,65 km²
Nuclis població: 
Santa Oliva, l'Albornar, el Camí dels Molins, el Molí d'en Serra, el Molí del Blanquillo, les Pedreres, Sant Jordi, Torrent del Lluc. (Font:Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Santa Oliva, municipi de la comarca del Baix Penedès, on destaca el Castell Verge del Remei, el qual ja és el reclam que dóna a Santa Oliva l'aire medieval que encara es respira per la seva part alta. Avui dia es conserva en un òptim estat mercès a una acurada restauració que es va practicar fa pocs anys.

El monestir de Santa Oliva és un altre element clau del nostre patrimoni, documentat del 1170, l’any 2003 es van iniciar les obres de recuperació i consolidació. El monestir recuperat vol ser un referent a la comarca. Les restes arqueològiques del subsòl es poden admirar gràcies a un paviment de vidre i el conjunt monumental llueix ara amb tota la seva esplendor.

El terme de Santa Oliva es troba ubicat a la plana del Baix Penedès, al nord de la capital de la comarca, El Vendrell, i a 7 km de les platges.

L'economia local es basa en l'agricultura, amb conreus repartits entre zones de regadiu (hortes), ametllers, oliveres i vinya, i en els dos parcs empresarials existents, el de l'Albornar destinat a grans empreses i el del Molí d'en Serra dedicat a mitjanes empreses.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Josep Carreras i Benach
Secretari/ària: 
Josep Guillén Viñas
Adreça: 
Carrer Mossén Josep Maria Jané, 19-21
43710  Santa Oliva
Espanya
Telèfon: 
977 679 663
Fax: 
977 679 507