Ulldecona

Municipi

Comarca: 
El Montsià
Habitants: 
6.525
Extensió: 
126,88 km²
Nuclis població: 
Ulldecona, el Castell, la Miliana, Sant Joan del Pas, els Valentins, les Ventalles. (Font: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Municipi de la comarca del Montsià, situada a la falda de les serres de Godall i el Montsià, Ulldecona es caracteritza per la típica casa de pagès amb entrades dovellades amb pedra, balconades de finestres horitzontals amb persiana valenciana i golfes amb corriola. Hi ha molts indrets destacats al terme, com: les pintures d’art rupestre llevantí de l'ermita situades a la serra de Godall i declarades patrimoni mundial per la Unesco el 1998; l'església gòtica de Sant Lluc; l’Antic Hospital (convent de les Carmelites); l'Antic Convent del Roser, i el Castell d'Ulldecona, declarat bé cultural d’interès nacional, essent indiscutiblement el símbol identitari i estètic del poble.

El municipi, estès a l'esquerra del riu de la Sénia, és el límit meridional i occidental del terme. El centre històric, emmurallat fins al segle XIX, té la típica forma de ciutat romana. En general, malgrat que es poden observar certes diferències entre els habitatges i carrers del nucli antic amb la resta, Ulldecona és una vila bàsicament d'habitatges unifamiliars.

El territori conserva bàsicament els típics conreus tradicionals de secà. Bona part del seu sector muntanyós i del pla és cobert d'oliveres, garrofers, ametllers i de matoll. De l'economia local destaca el sector industrial de la pedra d'Ulldecona, amb gran prestigi internacional, i una indústria multi sectorial, a destacar per la creixent expansió del pol·lígon industrial Valldepins.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Núria Ventura Brusca
Secretari/ària: 
Rosa Barceló Serrano (accidental)
Adreça: 
C. Major, 49
43550  Ulldecona
Espanya
Telèfon: 
977 573 034
Fax: 
977 720 622