La Diputació de Tarragona obté la màxima acreditació estatal per l'excel·lència de la seva gestió: l'EFQM 500+

Atorgada per l’European Foundation for Quality Management

30/01/2017
Diputació
Tarragona
Comunicació
Segell EFQM
Segell EFQM

 

La Diputació de Tarragona ha obtingut el segell internacional de qualitat EFQM 500+ per l'excel·lència dels seus sistemes de gestió. Aquesta acreditació oficial, atorgada per l’European Foundation for Quality Management (Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat), situa la Diputació tarragonina al capdamunt del rànquing de qualitat d'institucions públiques a Catalunya i al conjunt de l'Estat. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha anunciat aquest dilluns l'assoliment del prestigiós segell, que significa un nou pas endavant en el reconeixement de l'excel·lència de la institució pel que fa a la seva gestió. Fins a la data, la Diputació comptava amb el segell EFQM 400+, atorgat l'any 2014 i que va substituir el reconeixement EFQM 300+, assolit l'any 2010.

 

El model EFQM d'excel·lència és un marc pràctic que permet avaluar les organitzacions, ajudant-les a identificar els punts forts i les àrees de millora en relació al seu sistema de gestió. Els conceptes fonamentals del model són mantenir en el temps resultats excepcionals, afegir valor per als usuaris de serveis i ciutadania, assolir l'èxit mitjançant el talent de les persones, crear un futur sostenible, gestionar amb agilitat, liderar amb visió, inspiració i integritat; desenvolupar la capacitat de l'organització i aprofitar la creativitat i la innovació.

 

Bones previsions turístiques

Josep Poblet ha informat d'aquest reconeixement durant un esmorzar mantingut amb els mitjans de comunicació del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i en el qual també ha tractat diferents aspectes de l'actualitat relacionats amb la Diputació. En l'aspecte turístic, ha destacat les bones previsions de creixement per a aquest 2017 al conjunt de la demarcació, superiors al 9% que es va assolir el 2016. I així mateix, ha ressaltat la importància d'accions conjuntes impulsades a través del Patronat de Turisme de la institució, com els convenis Corner, que permeten que 45 entitats turístiques (30 de la Costa Daurada i 15 de les Terres de l'Ebre) es promocionin en esdeveniments nacionals, estatals i internacionals sota el paraigua de la Diputació.

 

Aposta pels municipis a través del PAM

D'altra banda, el president de la Diputació ha refermat l'aposta de la institució a través del Pla d'Acció Municipal (PAM) com a eina de dinamització econòmica dels municipis i que permet que els ajuntaments puguin atendre les necessitats en matèria de despesa corrent i inversió. Josep Poblet ha fet balanç del PAM del quadrienni 2013-2016 (s'adjunta quadre), que ha destinat 28,45 milions d'euros a despesa corrent i 21,51 milions d'euros a inversions (equipaments municipals, enllumenat públic, instal·lacions esportives, pavimentació de vies públiques, subministrament d'aigua o serveis culturals, entre d'altres). Pel que fa al PAM quadriennal 2017-2020, arriba als 80 milions d'euros (un 60% més que l'anterior), si bé Poblet ha afegit que l'impacte real en l'economia local serà encara superior: 150 milions d'euros.

 

 

 

 

Etiqueta: 
Diputació
Galeria d'imatges