Aprovats els estudis informatiu i mediambiental del condicionament de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp

S'ha optat pel traçat més òptim des dels punts de vista tècnic, econòmic i mediambiental

31/07/2018
Infraestructures
Tarragona
Comunicació
Els alcaldes d'Almoster, Àngel Xifré (a l'esquerra de la imatge), i de la Selva del Camp, Jordi Vinyals (a la dreta de la imatge), han presentat les conclusions dels estudis aquest dimarts al matí, juntament amb el vicepresident i diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació, Josep Masdeu
Els alcaldes d'Almoster, Àngel Xifré (a l'esquerra de la imatge), i de la Selva del Camp, Jordi Vinyals (a la dreta de la imatge), han presentat les conclusions dels estudis aquest dimarts al matí, juntament amb el vicepresident i diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació, Josep Masdeu

 

El darrer ple de la Diputació de Tarragona, celebrat el passat 27 de juliol, va aprovar definitivament l’Estudi informatiu actualitzat del condicionament de la carretera T-3231, entre Almoster i la Selva del Camp, variant d’Almoster, i el seu Estudi d’impacte ambiental. Aquesta aprovació es duu a terme un cop resoltes les al·legacions que s'hi van presentar i feta la tramitació ambiental. Han estat dos anys durant els quals s'ha definit el millor traçat i s'han estudiat les diverses al·legacions. El proper pas serà la redacció del Projecte constructiu, la licitació i l'inici de les obres d'aquesta carretera, amb una longitud de 3 quilòmetres i una freqüència de pas de 1.590 vehicles al dia. La Diputació gestiona aquesta carretera des de l'any 2007.

Els alcaldes de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, i d'Almoster, Àngel Xifré, juntament amb el vicepresident i diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, han presentat les conclusions dels estudis aquest dimarts al matí. Tots tres han destacat la importància d'aquesta carretera per al futur dels dos municipis.

D'entre les diverses alternatives que es van plantejar a l'inici, i en base als estudis realitzats, s'ha triat la més òptima des del punt de vista tècnic, econòmic i mediambiental. En aquest sentit, facilita la descongestió del trànsit a la travessera d'Almoster, és la solució més segura per al trànsit de vehicles, bicicletes i vianants; és l'alternativa amb menys afectació a camins i serveis afectats, i la que té la solució de drenatge més integrada al terreny. Així mateix, és més econòmica i rendible socioeconòmicament, i menys complexa pel que fa a l'execució. En l'aspecte mediambiental, és la que presenta una menor afectació a la xarxa de drenatge-hidrològica i a la permeabilitat ecològica, i també un menor impacte acústic i d'afectació a camins i serveis.

Aquesta alternativa triada preveu la construcció d'una rotonda al punt quilomètric 1,400 de la carretera TV-7048 a la intersecció del camí de la Creu, a Almoster. Mitjançant un tram de 1.480 m de longitud en variant per eliminar el trànsit de pas per la travessera d’Almoster. Aquest tram passa pel nord del camí de la Creu i arriba a una rotonda de 40 m de diàmetre exterior, que permetrà l'accés a Almoster per un tram de l'actual traçat de la T-3231, que quedarà com a vial de servei. El segon tram en variant d'aquesta alternativa, per tal d’evitar el pas per lleres de barrancs de l’actual carretera, acaba en la intersecció amb el camí de la Llebreta i té una longitud de 1.160 m. En aquest tram ens trobem dos encreuaments de barrancs: el de la Conca al punt quilomètric 1,820 i el torrent d'en Bartra, al punt quilomètric 2,090.

Des del camí de la Llebreta s'inicia un tercer tram de condicionament fins al punt on hi ha la rotonda existent en l'entrada al municipi de la Selva del Camp per la carretera C-14, amb una longitud de 1.060 m. L'antic traçat de la carretera T-3231 queda com a vial de servei segregat. A banda de mantenir l'accés a les finques, aquest vial de servei permetrà una circulació més segura de ciclistes i vianants per una banda, i dels vehicles per una altra, en reduir els accessos a la carretera. El pressupost base de licitació estimat d'aquestes obres és de 3.605.244,65 €.

Etiqueta: 
Carreteres
Galeria d'imatges