De Santiago de Xile a Barcelona: el retrobament d'una neta amb la seva àvia inspira la nova exposició al MAMT

'Boira' és obra d'Andrea Lería, guanyadora del Premi Tapiró de Pintura 2017 de la Diputació de Tarragona

13/05/2019
Tarragona
Comunicació
Una de les imatges de la mostra, que romandrà oberta fins al 30 de juny
Una de les imatges de la mostra, que romandrà oberta fins al 30 de juny

El retrobament d'una neta amb la seva àvia, després d’una llarga separació familiar, és el punt de partida de la nova exposició temporal al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT): 'Boira', de la guanyadora del Premi Tapiró de Pintura 2017, Andrea Lería (www.andrealeria.com). La mostra ja ha obert les portes, i es podrà visitar fins al 30 de juny, com sempre, de franc (www.dipta.cat/mamt).

'Boira' s'inspira en la relació de l'autora amb la seva àvia, Montserrat Borés. A través de les seves obres, Andrea Lería desenterra vestigis i busca el rastre de l'empremta genealògica i d’una infància viscuda en una geografia perduda entre migracions i desplaçaments. La mostra revisita imatges i territoris com a camí de trobada entre dues generacions, tot rememorant la història personal i més íntima de Lería, que torna a la casa familiar a Barcelona després de 27 anys d'haver marxat a viure a Santiago de Xile.

L'exposició esdevé un homenatge a l'àvia: "la meva iaia, que em va ensenyar el contrari a desaparèixer. La seva casa va revelar la meva imatge d’infància, i em va fer el regal més gran que em podia fer: em va retornar la memòria al mateix temps que ella perdia la seva", assegura l'autora en la presentació de 'Boira'.

Andrea Lería Oses (Barcelona, 1980) va guanyar el premi Tapiró de Pintura en la darrera Biennal d'Art de la Diputació, l'any 2017, amb el treball 'Jardín ceniza'.

 

BOIRA, d'Andrea Lería
Etiqueta: 
Exposicions
Galeria d'imatges