Dos plans d'ocupació impulsats per la Diputació de Tarragona milloren entorns naturals i urbans a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

Compten amb el suport dels consells comarcals i han proporcionat feina a un total de 10 persones

18/11/2020
Diputació
Comunicació
operaris treballant a la Terra Alta
operaris treballant a la Terra Alta

 

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, ha impulsat un any més els Plans d'Ocupació en aquestes comarques, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els Plans d'Ocupació de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre s’emmarquen en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. De fet, està previst que a finals d’aquest mes de novembre s’iniciïn els treballs corresponents als plans de les comarques del Baix Ebre i el Montsià.

Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Pla d’Ocupació a la Terra Alta

Els integrants del Pla d'Ocupació de la Terra Alta, que està en marxa des de l’11 de novembre, estan treballant en la neteja i el manteniment d’entorns naturals, zones verdes, solars municipals i àrees de lleure en diferents punts de la comarca. Les tasques també inclouen la neteja i el desbrossament de camins, senders i zones de descans, a més del manteniment del mobiliari urbà i l’arranjament de les voreres, en diversos municipis. Arnes, Batea, Bot, la Fatarella, Horta de Sant Joan i el Pinell de Brai són els municipis d'actuació.

Pla d’Ocupació a la Ribera d’Ebre

Els integrants del Pla d’Ocupació de la Ribera d’Ebre, que està en marxa des del 17 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais d’interès singular i d’espais públics com jardins, places i carrers. Les tasques inclouen la conservació i pintura del mobiliari urbà i treballs de paleta necessaris per a condicionar espais públics en diversos municipis de la comarca. Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, la Serra d’Almos, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre són els municipis d’actuació

Sis mesos de feina amb orientació laboral en acabar

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre, una quarantena de persones en cada comarca.

Etiqueta: 
Plans Ocupació
Galeria d'imatges
  • operaris treballant a la Terra Alta
  • operaris treballant a la Terra Alta
  • operari treballant a la Ribera d'Ebre