El Dia escolar de la pau i la no violència se celebra a Tarragona amb la participació activa del Col·legi Sant Rafael

Un grup d'alumnes i profesionals del centre de la Diputació van participar en una actuació musical conjunta de diferents centres d'educació especial de la ciutat

01/02/2017
Educació
Tarragona
Comunicació
Alumnes i professionals de l'escola han fet possible posar en escena un projecte musical pedagògic i engrescador
Alumnes i professionals de l'escola han fet possible posar en escena un projecte musical pedagògic i engrescador

El Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael ha estat present de forma ben activa, un any més, en la celebració del Dia escolar de la pau i la no violència, DENIP que té lloc cada 30 de gener. Amb el lema Cartes per la pau, l'acte participatiu dels diferents centres escolars de la ciutat de Tarragona va tenir lloc a l'Auditori del Palau de Congressos. 

El centre va ser present i va tenir un paper destacat participant en una actuació musical conjunta, que sota el títol Sóc humà, i tu?  va posar dalt de l'escenari alumnes de les escoles d'educació especial  Estela, La Muntanyeta, Solc, i el Col·legi Sant Rafael de la Diputació. Aquesta activitat conjunta formava part del projecte de música a l'educació especial Mirasona, amb la direcció dels professors Ricardo Alba, Alba Cots i Josefina Ramon.

Una cita anual amb una celebració escolar per difondre la cultura la pau i la no violència

L'actuació va realitzar-se amb la col•laboració especial del cos de dansa del taller ocupacional de l'escola Solc, dirigit per Yolanda Raduà, coreògrafa i escenògrafa . Els alumnes d’ESO adaptada van fer la lectura de la carta que han elaborat. adreçada als nois i noies dels camps de refugiats. Paral·lelament des del  centre s’han organitzat tot un seguit d’actes i activitats relacionades amb la pau.

El DENIP és una celebració que es manifesta anualment de manera conjunta per part de les escoles de Tarragona. Es tracta d'una iniciativa engegada pel poeta mallorquí Llorenç Vidal i Vidal l’any 1964. Posteriorment, l’any 1993 la UNESCO va reconèixer el dia 30 de gener com el Dia escolar de la no violència i la pau, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Aquest projecte , la seva organització i coordinació és el fruit del treball conjunt de Intermón Oxfam de Tarragona i la Conselleria de Cooperació de l’IMET de l'Ajuntament de Tarragona.

Etiqueta: 
Educació
Galeria d'imatges