El patrimoni mundial de la Costa Daurada es presenta a Manchester per promocionar el turisme cultural entre el mercat britànic

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb l’Agència Catalana de Turisme, mostra a professionals del sector turístic del Regne Unit “Un viatge de descoberta cultural a la Costa Daurada”

17/05/2019
Turisme
Manchester
Comunicació
Imatge de la presentació de la Costa Daurada a Manchester
Imatge de la presentació de la Costa Daurada a Manchester

Els principals atractius culturals de la Costa Daurada, encapçalats pels sis patrimonis mundials declarats per la UNESCO a la destinació, han estat els protagonistes a Manchester de la presentació que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha realitzat aquest dimecres davant d’una vintena d’agents de viatges, touroperadors i periodistes especialitzats en cultura del Regne Unit.

Al costat de l’Agència Catalana de Turisme i dels seus representats al Regne Unit i Irlanda, el Patronat de Turisme de la Diputació ha presentat A Journey of cultural Discovery around Costa Daurada (un viatge de descoberta cultural a la Costa Daurada). L’acció coincideix amb la celebració de l’any del turisme cultural que promou l’Agència Catalana de Turisme.

La descoberta del atractius culturals de la Costa Daurada ha estat el fil conductor de l’esdeveniment d’aquest dimecres al vespre, que ha tingut lloc a un emblemàtic edifici d’arquitectura victoriana, The Principal Manchester, situat al centre de la capital i convertit actualment en hotel. Durant l’acte s’han donat a conèixer els diferents patrimonis de la Humanitat materials i immaterials declarats per la UNESCO: Poblet, el conjunt arqueològic de Tàrraco, els castells, les pintures rupestres de l’Arc Mediterrani de Capçanes i Rojals, l’art de la pedra seca i la dieta mediterrània.

A més dels elements declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Patronat de Turisme ha presentat a Manchester altres atractius turístics culturals que han permès completar un viatge pel patrimoni històric i contemporani de la costa Daurada: des de la Ciutadella ibèrica de Calafell al paisatge dels genis Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals, passant pel Monestir de Santes Creus, entre d’altres.

En el cocktail posterior a la presentació, els convidats han pogut fer un tast de productes propis de la Costa Daurada, com  vins, oli i fruits secs, entre d’altres.

Atraure cap al turisme cultural un mercat consolidat que continua creixent

La Costa Daurada és una de les principals destinacions del turisme britànic a Catalunya. El nombre de pernoctacions de turistes procedents del Regne Unit, durant el 2018, va elevar-se fins els 2.324.000, un 2,6% més que l’any anterior. Amb una oferta de litoral destinada al turisme familiar, àmpliament valorada i coneguda en aquell mercat, l’acció duta a terme a Manchester vol afavorir l’obertura cap a un  altre producte turístic, el de caire cultural.

La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha destacat que aquest objectiu es veu afavorit per la bona connectivitat amb l’Aeroport de Reus amb fins a 83 vols setmanals que connecten amb el Regne Unit en el moments àlgids de l’exercici turístic.

La bona connectivitat amb el Regne Unit augmenta aquest 2019

Sis companyies diferents operen aquestes connexions entre la Costa Daurada i el Regne Unit: Jet2, TUI, Ryanair, EasyJet, Thomas Cook i Barrhead Travel. Per aquest 2019, el nombre de places ofertades augmenta globalment un 6% respecte de l’any passat. Pel que fa les connexions entre Manchester i l’Aeroport de Reus, quatre companyies operen aquesta ruta enguany. Jet2, amb 22.079 places ofertades - i un increment del 17% respecte l’any anterior - lidera  el moviment de passatgers en aquesta ruta. La companyia, que ha actuat com a soci local d’aquest esdeveniment a Manchester, promociona i comercialitza ja en l’actualitat  productes turístics diferents del de litoral, com ara ciclisme i golf.

Etiqueta: 
Turisme
Galeria d'imatges