El Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona impulsa 202 noves inversions als municipis de la demarcació aquest 2021

El PAM 2021 distribueix prop de 24M€ al món local de la demarcació,17,9 M€ dels quals contribuiran a fer realitat les inversions previstes pels municipis

12/04/2021
Promoció Econòmica
Tarragona
Comunicació
Els equipaments esportius són algunes de les actuacions més subvencionades al PAM2021
Els equipaments esportius són algunes de les actuacions més subvencionades al PAM2021

Un total de 202 noves inversions es duran a terme aquest 2021 a 136 municipis i EMD’s del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. El Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona ha concedit recentment 17.905.224,91€ que contribuiran a fer-les realitat. D’aquesta manera, 43 ens locals impulsaran 48 actuacions relacionades amb la pavimentació i instal·lació de serveis als carrers; 31 equipaments socials culturals o turístics locals s’adequaran; 14 municipis tiraran endavant actuacions relacionades amb l’abastament d’aigua potable; els equipaments esportius de 16 municipis es condicionaran, i en 8 municipis es millorarà la xarxa d’enllumenat. Aquestes són algunes de les més de 200 inversions que els ajuntaments tenen previst fer amb l’ajuda del Pla d’Acció Municipal de la Diputació, que aporta fins al 95% del pressupost de cada actuació.

Enguany el PAM ha posat a disposició del món local del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès un total de 23.869.817,73€ per, d’una banda, impulsar aquestes noves inversions i, d’altra banda, contribuir a fer front a part de les despeses corrents dels ens locals i al sanejament dels seus comptes. 177 municipis i EMD’s d’arreu de la demarcació es beneficien del PAM corresponent a l’exercici 2021. Aquesta concessió forma part del Pla d’Acció Municipal 2020-2023, que preveu dotar el món local amb 85M€ al llarg d’aquest període.

Dels 350 ajuts concedits, 146 (un 42,3% del total) serviran per a sufragar despeses corrents derivades del funcionament i del personal dels ens locals, que ascendeixen a 5.858.443,23€. El 50% d’aquest imports s’avançarà durant les properes setmanes, fet que suposarà una injecció econòmica immediata de prop de 3M€. Finalment, només 2 ajuntaments han sol·licitat destinar l’ajut al sanejament de les finances municipals a través d’amortitzacions anticipades de préstecs, amb un import total de poc més de 100.000€.

Una eina de planificació estratègica

El Pla d’Acció Municipal 2020-2023, a part d’incrementar la seva dotació total, va incorporar una nova planificació temporal, que va passar de ser anual a quadriennal. D’aquesta manera, la Diputació fomenta una planificació estratègica dels ens locals a mig termini que permet dissenyar millor el conjunt d’accions a realitzar, alhora que permet adaptar-se a les seves necessitats en cada moment.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca que “el Pla d’Acció Municipal és un instrument de governança estratègica per a la planificació dels ajuntaments des de la seva autonomia municipal. La injecció econòmica  que suposa el PAM fa palès el paper de la Diputació com a motor per al desenvolupament econòmic i social de les nostres comarques”. El diputat del Servei d’Assistència Municipal, Enric Adell, posa en relleu que "el PAM s’ha convertit en una eina imprescindible per a la gestió dels municipis al llarg del anys i un impuls per a noves inversions al territori". La diputada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch, ressalta que "el PAM es posa al servei del món local i s’adapta i es flexibilitza tenint en compte les necessitats de cada moment".

Etiqueta: 
PAM
Galeria d'imatges
  • Els equipaments educatius són algunes de les actuacions més subvencionades al PAM2021
  • Els parcs infantils són algunes de les actuacions més subvencionades al PAM2021
  • la pavimentació dels nuclis urbans són algunes de les actuacions més subvencionades al PAM2021