El president de la Diputació destaca l'esforç, l'audàcia i la innovació com a factors clau en l'èxit de la DO Montsant

Josep Poblet clou, a Marçà, l’acte commemoratiu dels 10 anys del segell vitivinícola, i expressa el seu suport a la iniciativa per declarar Patrimoni de la Humanitat els paisatges del Priorat

15/07/2012
Josep Poblet clou, a Marçà, l’acte commemoratiu dels 10 anys del segell vitivinícola, i expressa el seu suport a la iniciativa per declarar Patrimoni de la Humanitat els paisatges del Priorat
Josep Poblet clou, a Marçà, l’acte commemoratiu dels 10 anys del segell vitivinícola, i expressa el seu suport a la iniciativa per declarar Patrimoni de la Humanitat els paisatges del Priorat

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha atribuït l’èxit de la DO Montsant a factors clau com la innovació, l’audàcia, l’esforç, l’estima pels orígens i les aliances entre el territori: pagesos, cellers, empreses comercialitzadores, entitats, universitat, ajuntaments i altres administracions. Així ho ha posat de manifest durant l’acte commemoratiu del 10è aniversari d’aquest segell vitivinícola, celebrat aquest dissabte al vespre a Marçà. En el seu parlament per cloure aquesta destacada i multitudinària commemoració, Josep Poblet ha posat la DO Montsant com a exemple dels projectes que, gràcies a l’empenta i el treball de la gent, funcionen malgrat l’actual context econòmic: “En època de crisi cal parlar també d’allò que va bé, d’un èxit com aquest, construït pels cellers, els ajuntaments i tot el territori, i al qual hem contribuït entre tots”.

El president de la Diputació ha destacat que “som una potència vinícola, agroalimentària, cultural i patrimonial”, amb un actiu valuós: les persones. Josep Poblet ha anunciat el seu suport a la iniciativa per aconseguir que els paisatges del Priorat siguin declarats Patrimoni de la Humanitat, i així mateix ha refermat el compromís de la Diputació de Tarragona en el món local, amb mesures per millorar la qualitat de vida i impulsar el territori, posant com a exemple la iniciativa Tarragona Regió del Coneixement, que conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, promou iniciatives empresarials i tecnològiques, també en el vessant agroalimentari.

A l’acte –amb la presència d’unes 400 persones– també han participat el president del Consell Comarcal, Cèsar López; el director dels Serveis Territorials d’Agricultura de la Generalitat a Tarragona, Antoni Ballvé, i el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, amb la presència de l’alcalde de Marçà, Josep M. Piqué; d’alcaldes i regidors d’altres municipis; dels membres del consell regulador de la DO; dels cellers que formen part d’aquest segell vitivinícola territorial, i de nombrosos ciutadans de la comarca.

L’acte ha servit per agrair la tasca de totes les persones, cellers i institucions que, al llarg dels últims 10 anys, han fet possible que la DO Montsant creixés i assolís el grau de reconeixement actual, tant a nivell nacional com internacional. Amb aquest objectiu, durant la trobada s’ha lliurat una placa de ceràmica a la seixantena de cellers que en formen part i una bandera de als alcaldes dels municipis de la zona. A més, s’han presentat les deu ampolles que l’artista falsetana Marina Capdevila ha pintat per a l’ocasió, i en les que destaca els trets característics de la DO. La festa –conduïda pel periodista Toni Orensanz i per la tècnica del Consell Comarcal Fanny Frigola– ha inclòs l’actuació musical del conjunt 5 sons.

La DO Montsant és la denominació d’origen vitivinícola més jove de Catalunya. No obstant això, s’ha anat guanyant el reconeixement arreu gràcies a la qualitat d’uns vins que s’identifiquen amb el territori on han estat elaborats. De fet, la llavor que va motivar la creació d’aquesta DO va ser el convenciment que els vins elaborats en l’antiga DO Tarragona subzona Falset gaudien d’uns trets distintius que els feien mereixedors d’una DO pròpia.

Galeria d'imatges