El primer concurs de dibuix de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundació Grunenthal premia un alumne dels centres d'educació especial i d'art de la Diputació de Tarragona

Nicolás Fariñas rep el guardó pel seu disseny 'terapèutic', juntament amb la resta de premiats

15/10/2018
Educació
Tarragona
Comunicació
El dibuix premiat
El dibuix premiat

Nicolás Fariñas, exalumne del Col·legi d'Educació Especial Sant Rafael de la Diputació a Tarragona, i qui actualment cursa un monogràfic d'art al Taller d'Art de la Diputació a Valls, ha guanyat el premi del I Concurs de Dibuix 'Esborrem el dolor Infantil', en la categoria d'educació especial. El certamen, convocat per la Càtedra de Dolor Infantil de la URV-Fundació Grunenthal (www.dolor-infantil.catedra.urv.cat), s'adreçava a alumnat de primària, de primer i segon de secundària i d'educació especial de les escoles públiques, concertades i privades del Camp de Tarragona.

Tal com es demanava a les bases, el dibuix de Nicolás Fariñas fa referència a la manera com es pot esborrar o fer desaparèixer el dolor infantil, sense incloure cap text. En aquest cas, l'autor va idear un personatge que duu un nadó a l'espatlla. En dibuixar-lo, l'envolta d'objectes brillants i joguines per apaivagar-li el plor, tot plegat amb una estètica inspirada en les obres de l'artista japonès Nobuyoshi Araki.

El jove premiat sempre ha mostrat grans aptituds pel dibuix, que ha desenvolupat a l'escola Sant Rafael, tot participant en diferents projectes i convocatòries. És per aquest motiu, que des del centre, un cop finalitzada la seva estada, se'l va animar a participar en un aprenentatge artístic adaptat al seu perfil i interessos. Així doncs, ha iniciat un monogràfic de Dibuix i Pintura impartit per l'artista Gemma Molero al Taller de Valls, depenent de l'Escola d'Art de la Diputació a Tarragona.

El lliurament d'aquest i de la resta de premis ha tingut lloc al Teatre Bartrina de Reus, amb la participació de representants acadèmics i institucionals de diferents àmbits, i amb l'actuació de la Banda de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus i del Mag Vidi.

Etiqueta: 
Ensenyament
Galeria d'imatges