El Santuari de Sant Magí torna a lluir en tota la seva esplendor

La Diputació de Tarragona ha finançat la restauració d’un mur que amenaçava ruïna

19/09/2013
Premsa
Sant Magí torna a lluir en tota la seva esplendor
Sant Magí torna a lluir en tota la seva esplendor

El Santuari de Sant Magí de la Brufaganya llueix de nou en tota la seva esplendor després que la Diputació de Tarragona s’hagi fet càrrec de l’import de les obres que han permès la consolidació urgent del mur oest del santuari.

L’aportació de la Diputació ha estat de 4.000 euros i ha permès que una part de l’edifici, la cantonada oest del santuari, no s'esfondrés, amb la qual cosa s’hagués pogut perdre l’atractiu d’aquesta ermita a l’entorn de la qual se celebra cada tercer diumenge de mes l’ofici de l’eucaristia i que, al llarg de l’any, acull dos importants aplecs que reuneixen fidels de diferents pobles de la comarca. Es tracta de l’Aplec de la Rosa, que se celebra el segon diumenge de juny, i la trobada anual de totes les confraries i entitats vinculades a Sant Magí, celebració que té lloc el tercer diumenge de setembre.

Així mateix, en aquest santuari de la Brufaganya, ubicat al terme municipal de Pontils, a la Conca de Barberà, acull al llarg dels mesos de juliol i agost els concerts de les Nits Musicals. Tres concerts que tenen lloc a l’interior del santuari i en els quals intervenen formacions musicals de gran prestigi que ofereixen un repertori de música clàssica. Tres recitals on l’èxit d’assistència està garantit, i això es deu, en gran part, a la tasca portada a terme pel rector d’aquest santuari, Mossèn Gallart.

Foto: Enric Fonts/ Ruta del Cister 

Galeria d'imatges