El suport a l'emprenedoria amplia el catàleg de serveis de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona s'ha incorporat a la Xarxa Catalunya Emprèn, un programa d'assessorament a emprenedors i emprenedores impulsat per la Generalitat de Catalunya

24/03/2014
Premsa
La Diputació de Tarragona es posa al servei de les persones emprenedores de la demarcació
La Diputació de Tarragona es posa al servei de les persones emprenedores de la demarcació

La Diputació de Tarragona s'ha incorporat a la Xarxa Catalunya Emprèn, un programa d'assessorament a emprenedors i emprenedores impulsat per la Generalitat de Catalunya que compta amb prop de 100 entitats adherides. D'aquesta manera, els serveis de suport a l'emprenedoria que ja oferia la institució supramunicipal s'han afegit a aquesta xarxa, que impulsa la Generalitat de Catalunya, i a la qual s'han sumat nombroses entitats.

La cultura emprenedora és una actitud que implica un posicionament personal i un capteniment professional. La Diputació de Tarragona, conscient del compromís i el repte que representa iniciar un projecte empresarial, es posa al servei de les persones emprenedores de la demarcació per tal d'acompanyar-les en els primers passos de la creació d'un negoci. Des de la Diputació, en línia amb l'estratègia corporativa i amb la voluntat de col·laborar amb l'activitat econòmica del món local, ja fa temps que es realitza una tasca de dinamització dels sectors productius per enfortir i millorar la competitivitat de les empreses.

Informació, assessorament i formació
Amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria i afavorir l'ocupació, la Diputació de Tarragona proporciona a les persones emprenedores, informació sobre obtenció d'ajuts i línies de finançament. A més a més, ofereix assessorament jurídic adaptat a totes aquelles persones que vulguin iniciar un negoci. Un assessorament personalitzat i especialitzat enfocat a l'elaboració del pla d'empresa i a l'avaluació de la viabilitat de la proposta empresarial. Així mateix, des de la Diputació s'acompanya les persones emprenedores en el procés de cerca de recursos, des de l'inici de l'activitat fins a la consolidació de l'empresa. En aquest sentit, s'ha apostat fermament per continuar i millorar l'oferta formativa, dirigida a les empreses de nova creació. En concret, la institució supramunicipal ofereix cursos d'informàtica, de fiscalitat, de màrqueting empresarial i de planificació estratègica, a més d'organitzar activitats com el fòrum d'inversió o la creació d'un espai de networking (xarxa professional de contactes). Propostes que permeten adquirir o bé reforçar coneixements, competències emprenedores i habilitats per a la gestió eficient i innovadora del projecte empresarial.

Col·laboració amb agents clau per donar suport a la cultura emprenedora
Com en altres àmbits d'actuació, la Diputació de Tarragona vol facilitar el treball en xarxa, afavorir sinergies, i sumar esforços per tal d'establir una relació de complementarietat amb els agents i serveis del territori vinculats a l'emprenedoria. En aquest sentit, la Diputació, conseqüent amb la seva voluntat de presència territorial, vol estrènyer la col·laboració amb els ens locals de la demarcació, amb les empreses, i amb el personal tècnic, de cara a fer de l'emprenedoria un dels motors de la reactivació econòmica de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Els Premis Emprèn
Amb la convocatòria de la segona edició dels Premis Emprèn, la Diputació fomenta, una vegada més, l'esperit emprenedor, i propicia l'aparició de noves iniciatives que aniran lligades a la generació d'ocupació de qualitat. Aquest certamen, que al mateix temps vol reconèixer la consolidació empresarial, va aplegar, durant la primera edició (l'any passat), més d'un centenar de projectes. La convocatòria dels Premis emprèn 2014, que es complementarà amb sessions informatives i formatives pel territori, està oberta fins al 30 de maig.

 

Etiqueta: 
Ocupació
Galeria d'imatges