El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, participa a la reunió del plenari del Pacte Nacional per a la Societat Digital

Els signants del Pacte s'han compromès a avançar en la societat i l’economia digital com a eina de reactivació econòmica

06/07/2020
TIC
Tarragona
Comunicació
Foto de grup dels assistents a la reunió del plenari del Pacte Nacional per a la Societat Digital
Foto de grup dels assistents a la reunió del plenari del Pacte Nacional per a la Societat Digital

El vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, ha participat aquest dilluns a la reunió del plenari del Pacte Nacional per a la Societat Digital (PNSD), que ha estat presidida pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, al Palau de Pedralbes a Barcelona. La cita ha comptat amb la participació de  les quatre diputacions catalanes, diverses entitats municipalistes i Localret.

Els signants del PNSD s'han compromès a avançar en la societat i l’economia digital com a eina de reactivació econòmica i han acordat impulsar les mesures necessàries per implementar un model d’administració digital a les administracions públiques catalanes sota el lideratge i coordinació del consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les quatre diputacions. Així mateix, s’ha arribat al compromís de desplegar un model de ciberseguretat per a l’administració local.

Durant la reunió també s'ha tractat l'acceleració del desplegament de la fibra òptica al territori amb l’objectiu de connectar els municipis i zones d’activitat econòmica amb nuclis poblats de més de 50 habitants.

Nou impuls al PNSD com a eina de recuperació econòmica i social

El Govern de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions catalanes, l’ACM, la FMC i Localret van signar el 24 d’octubre de 2016 el Pacte Nacional per a la Societat Digital amb l’objectiu d’unir esforços i sumar sinergies i recursos per donar resposta als nous reptes que plantejava una societat connectada i amb noves demandes i necessitats.

L’aturada de l’activitat econòmica i productiva generada per la Covid-19, però, ha posat sobre la taula nous reptes, necessitats i oportunitats que tenen la tecnologia com a aliada i que evidencien la necessitat que donar un nou impuls al Pacte per convertir-lo en una eina per a la reactivació i recuperació econòmica i social del país davant les conseqüències de la crisi sanitària. Per aquest motiu, el PNSD es reforça per esdevenir, més enllà d’un instrument de transformació digital, una peça clau i marc de referència de les polítiques digitals del país per a la reactivació econòmica i social. 

Així, el nou PNSD incorporarà dos nous àmbits d’actuació als 5 ja existents: ‘Societat Digital’, per capacitar i apoderar digitalment la ciutadania i ‘Grans Ciutats’, per abordar les actuacions del PNSD des de la complexitat urbana de les ciutats.

També afegeix dos nous reptes als 10 originals (‘Assolir un país cibersegur’ i ‘Vetllar per la reducció de la bretxa digital’); estableix la coordinació dels reptes i iniciatives del PNSD amb les estratègies digitals de la Generalitat de Catalunya (SmartCatalonia - Intel·ligència Artificial - 5G – Blockchain - Ciutadania Digital - Administració Digital – Ciberseguretat) i augmenta en 185M€, fins als 785M€ el pressupost total estimat per a la seva execució.

 

 

Etiqueta: 
Diputació
Galeria d'imatges