Els centres educatius de la Diputació de Tarragona inicien el curs 2020-2021 amb les màximes mesures d'higiene i distància davant la COVID-19

Un pla d'organització específic per cada centre recull les pautes i protocols a seguir per garantir la seguretat i la salut de l'alumnat i del personal

15/09/2020
Educació
Comunicació
conservatori de música de Tortosa
conservatori de música de Tortosa

 

Els col·legis d’educació especial i les escoles i conservatoris de música de la Diputació de Tarragona ja han començat el curs escolar 2020-2021 i ho han fet amb les màximes mesures d'higiene i distància per garantir la seguretat del personal i de l'alumnat davant la situació de pandèmia causada per la COVID-19. Les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa, iniciaran les classes el proper 21 de setembre.

Cada centre ha elaborat un pla d’organització específic que defineix les mesures i protocols a seguir, segons les indicacions establertes pels departaments de Salut i Educació de la Generalitat de Catalunya.

Els plans d'organització per al curs 2020-2021 en el marc de la pandèmia per la COVID-19  dels centres de la Diputació recullen les necessitats particulars de cada escola; les actuacions preventives que s’hi han dut a terme per garantir-hi la seguretat; les pautes que caldrà seguir durant les classes i en l'accés a les instal·lacions; els protocols d'actuació en cas que alguna persona tingui símptomes, hi hagi positius o rebrots al centre, o bé en cas que fos necessari dur a terme un confinament parcial o total. Els plans es podran consultar a la web de cada centre educatiu. El diputat delegat de Centres d’Ensenyament de la Diputació de Tarragona, Jordi Cartanyà explica que “els plans s’han redactat tenint en compte les particularitats específiques de cadascun dels centres educatius de la institució”. Segons Cartanyà, “per la Diputació és prioritari garantir la seguretat de l’alumnat i dels equips docents. Però també és molt important que, tot i la situació, totes i tots el nostres alumnes puguin assistir a les classes i seguir amb la seva formació educativa."

La principal mesura d’actuació que s’ha dut a terme a tots els centres ha estat l’adaptació de les instal·lacions per tal que es pugui garantir la distància de seguretat a les aules i la ventilació necessària. Després d’una avaluació acurada dels espais, s'han hagut de reorganitzar alguns grups, s’ha reduït el nombre d’alumnes per aula, i s'ha contractat més personal o s’ha ampliat la jornada dels professors actuals quan ha estat necessari. A més, també s’hi han realitzat petites obres per obrir finestres o posar claraboies i s’ha adquirit i instal·lat més material tecnològic per tal de poder seguir algunes classes virtualment en cas que fos necessari i estar preparats si hi s’hagués de realitzar algun confinament parcial.

D’altra banda, s’ha reforçat el servei de neteja als edificis; es ventilaran les aules i es netejarà el mobiliari d’ús comú entre classe i classe; per evitar contagis s’han eliminat les màquines distribuïdores de menjar, els dispensadors d’aigua i les zones office; s’hi han establert circuits de circulació senyalitzats per garantir l’entrada i sortida de les instal·lacions de forma segura i esgraonada, i s’ha reforçat el personal de consergeria per vetllar que es compleixen les normes higièniques i de distanciament. En aquest sentit, també s’ha elaborat material informatiu per conscienciar, recomanar i recordar la importància de l'ús de la mascareta, del rentat de mans i el distanciament social, entre d'altres. A més, a cada centre s’ha designat un responsable i gestor de la COVID-19, normalment el director i l'equip directiu del centre.

 

Etiqueta: 
Ensenyament
Galeria d'imatges